Anasayfa » » Suud Prensi Kadirov'u Ziyaret Etti

Suud Prensi Kadirov'u Ziyaret Etti

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 24 Nisan 2013 Çarşamba | 22:38

Yıllardır Kafkasya mücahidlerini "vahabi" oldukları iddiasıyla eleştirip karşı propoganda yapan Kadirov geçtiğimiz gün Suud prensini ağırladı. Böylece karşılıklı ziyaretlere bir yenisi daha eklenmiş oldu.    

Suudi Arabistan Prensi Abdulaziz Bin el-Suud işgal altındaki Çeçenistan'ın başkenti Cevherkale (Grozni)'ye geldi.

Kadirov misafir heyete "Lermantov Drama" devlet tiyatrosunda Çeçen pop sanatçılarının şarkıları ve dansçıların şovları eşliğinde özel bir gece düzenledi.

Geceye Kadirov'un yanı sıra Rusya Federasyonu Duma meclisi milletvekili Adam Delimhanov ve Ziyad Sabsabi de eşlik etti.

Prens Abdulaziz kendilerine karşı gerçekleştirilen bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerini ileterek ülkede çeşitli alanlarda işbirlikleri yapmak istediklerini belirtti.

Öte yandan Rus basını Prens Abdulaziz'in Çeçenistan'da enerji ve tarım alanında yatırım yapacağını iddia etti.

GÖRÜŞMELER ESKİYE DAYANIYOR

2010 yılında Suudi Arabistan'a giden Kadirov, Kral Abdullah'ın özel izniyle müslümanların kıblesi olan Kabe'yi yıkayıp süpürmüş ve basın ordusu önünde ağlayarak şov yapmıştı.

Kriva-Rochem isimli bir Belçika şirketiyle Çeçenistan'a gelen Prens Abdulaziz böylece kukla Kadirov'un Suudi Arabistan'a yapmış olduğu geziye birkaç yıl sonra iadeyi ziyaret yapmış oldu.

Her fırsatta Suud tayfasını "Vahabilikle" suçlayan ve mücahidlere "Vahabi maşası" iftirasını atan Kadirov geçtiğimiz aylarda da Birleşik Arap Emirlikleri lideri Şeyh Muhammet el-Maktum ve Abu Dabi Prensi Şeyh Muhammed el-Nahayan ile görüşmüş ve Çeçenistan'a yatırım anlaşmaları yapmıştı.

ÜRDÜN KRALI DA ÇEÇENİSTAN'A GELECEK

Ürdün Kralı II. Abdullah'da Çeçenistan'a "özel" bir ziyarette bulunacak. Kremlin kuklası Kadirov, Ürdün Kraliyet özel elçisi Şerif Muhammed el-Luhaymakom ile görüşme yaparak Kral Abdullah'ın kendisini Nisan ayı sonunda ziyaret edeceğini açıkladı.

Ürdün Kralı daha önce İstanbul'da düzenenlen "Değişim Liderleri" zirvesinde Kadirov'la görüşmüştü.

Abdulkadir Polat / Anadolu Haber Günlüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.