Anasayfa » » Rusya Çeçen Mültecilerin Katillerini Türkiye'ye İade Etmeyi Reddetti

Rusya Çeçen Mültecilerin Katillerini Türkiye'ye İade Etmeyi Reddetti

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 22 Nisan 2013 Pazartesi | 15:13

Türk basını Türkiye başsavcılığının Çeçen mültecilerin katilleri Aleksander Jarkov/Zharkov ve Nadim Ayupov'u iade etme talebine Rus başsavcılığının sözkonusu vatandaşları tanımadığı ve Rusya topraklarında yaşamadığı cevabını verdiğini bildirdi.

16 Eylül 2011 de İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde FSB katillerinin 3 Çeçen mülteciyi öldürdüklerini hatırlayalım. Katiller cinayetin ardından kiralık bir araba ile kaçmış ve sahte pasaportlarla Türkiye'yi terk etmişlerdi.

Daha önce, Türk basını sözkonusu dava sanıklarından biri olan Ruslan Papaskiri'nin (Ali Dabuyev, yani "The Zone" ya da "Hayalet") Bekhaj Musayev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amriyev isimli 3 Çeçen mülteci cinayetinin planlanmasına katıldığını itiraf ettiğini bildirdi.

Onun itiraflarına göre Zeytinburnu'nda işlenen cinayetlerin asıl failleri Rus Olimpiyat Komitesi resmi delegesi üyeleri olarak Türkiye'ye giriş yapan iki profesyonel FSB ajanıydı.

Bu arada İstanbul'da Türk insan hakları kuruluşu "İmkander' başkanı Murat Özer FSB katillerinin Türkiye'ye sahte pasaportlarla girdiklerini belirtti. Eğer Rusya FSB katil ajanlarını iade etmeme konusunda ısrarına devam ederse, dava zaman aşım süresi olan 30 yıl kadar sürebilir.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.