Anasayfa » » Dağıstan Mücahid Komutanlığı'ndan Boston Olayları Hakkında Açıklama

Dağıstan Mücahid Komutanlığı'ndan Boston Olayları Hakkında Açıklama

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 22 Nisan 2013 Pazartesi | 15:18

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti Mücahidleri resmi basın organı VDagestan, Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti Mücahidlerinin ABD Boston'da yaşanan son olaylarla ilgili bir açıklamasını yayınladı:

Açıklamanın metni:


- Basında ABD, Boston olaylarından sonra Tsarnaev kardeşlerden birinin 2012 yılında Dağıstan'da 6 ay kaldığını söyleyen haberler çıktı. Bu temelde, onun Kafkasya Emirliği Mücahidleri özellikle Dağıstan Mücahidleri ile ilgili ilişkisi olabileceği varsayımları üzerine spekülasyonlar yapıldı.

Dağıstan Vilayeti Komutanlığı bu bağlamda Kafkas Mücahidlerinin Amerika Birleşik Devletleri ile savaşmadığını belirtir. Biz sadece Kafkasya'nın işgalinden değil ayrıca Müslümanlara karşı işlenen iğrenç suçların da sorumlusu olan Rusya ile savaştayız.

Ayrıca, Rusya Kafkasya Emirliği ile savaşta olan düşman bir devlet olsa da Emir Dokku Umarov'un sivil hedeflere yönelik saldırıları yasaklayan bir emri olduğunu hatırlayın.

Bu bağlamda Dağıstan Vilayeti Mücahid Komutanlığı basına özellikle Amerikan basınına spekülasyonlara son vermesi ve Rus propagandası yapmama çağrısında bulunur.

Eğer ABD hükümeti Boston bombalamasının gerçek planlayıcılarını tespit etmekle ilgileniyor ve Rus şovunun suç ortağı olmamayı gerçekten istiyorsa olaylara Rus güvenlik servislerinin katılımına odaklanmalıdır."

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti Mücahid Komutanlığı


Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.