Anasayfa » » Esir Çeçen’in İşkence İzleriyle Dolu Cesedi Bulundu

Esir Çeçen’in İşkence İzleriyle Dolu Cesedi Bulundu

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Nisan 2013 Salı | 15:53

Yerel kaynaklar, Rus işgali altındaki Çeçenya’da bir esirin cansız bedeninin bulunduğunu bildirdi.

Çeçen komutanı Khuseyn Gakayev’in katledilmesinin hemen ardından, işgalci Rus askerleri ve Moskova destekli rejimin silahlı haydutları değişik köylerde çok sayıda ortaklaşa cezalandırma operasyonu düzenledi ve bu operasyonlarda 20’den fazla Çeçen sivil Gakayev’in mobil grubuna yardım ettikleri iddiasıyla kaçırıldı.

Bu esirlerden bazıları da 18 Şubat gecesi Vedeno’ya götürüldü ve televizyon kameralarının önünde Ramzan Kadirov tarafından aşağılandı. Televizyon kameralarında yansıyan esirlerden birisi de Elistanji Köyü’nden Said Gunkbayev’di. Görüntülerde, FSB ajanı İslam Temişev, Gunkbayev’in Çeçen Ulusal Kurtuluş Hareketi üyelerine nasıl pasaport hazırladığını ve Azerbaycan’da kimi şahıslara bilgi aktardığını iddia ediyordu. Televizyon yayının sonunda ise Ramzan Kadirov esirlerin serbest bırakılması talimatını verdi. Ertesi gün, Rus destekli rejimin medya kaynakları alışılagelen propaganda metotlarını uyguladı ve “İşledikleri ciddi suçlara rağmen Ramzan Kadirov bu insanlara bir şans daha tanıdı ve gitmelerine izin verdi” şeklinde haberler yaydı.

Nitekim bu yayınlardan sonra Said Gunkbayev’in akrabaları onun da geri dönebileceğini düşünmeye başladı. Ancak, gerçekte esirler televizyon çekimlerinin ardından hapishanelere götürüldüler ve işkence gördüler. Esirlerden bazıları hayatını kaybetti, bazıları sakat kaldı ve serbest bırakıldı, bir kısmı ise halen hapishanelerde tutuluyor. Akıbeti bilinmeyen Said Gunkbayev’in cansız bedeni üzerindeki çok sayıda işkence izi ile geçtiğimiz günlerde bir ormanın kenarına atılmış şekilde bulundu.

Akrabaları, Said Gunkbayev’in evinden kaçırılırken haydutlara “ölümcül bir hastalığı olduğunu, birkaç günlük ömrünün kaldığını ve son günlerini ailesi ile geçirmesine müsaade etmelerini” söylediğini; ama Rus destekli rejimin silahlı haydutlarının ise “böylesi çok daha iyi, ölmene yardım edebiliriz!” şeklinde zalimce bir yanıt verdiğini ve yüzüne bir tüfeğin dipçiği ile vurarak evden götürdüklerini aktardı. Sonuçta, Rus destekli rejimin haydutları verdikleri sözü tuttular ve bu hasta adamın canını işkence ederek aldılar.

Kaynak: Waynakh Online

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.