Anasayfa » » AKP Hükümetinden Çeçenistan Çıkartması

AKP Hükümetinden Çeçenistan Çıkartması

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 1 Mart 2013 Cuma | 20:21

Rusya işgali altındaki Çeçenistan'a 8 milletvekilinin de içinde olduğu kalabalık bir heyet çıkartma yaptı. Bu ziyaretle AKP hükümeti Çeçen-Rus mücadelesindeki tavrını net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

Gürcistan ve Afganistan gibi meşru devletlerin resmi olarak tanıdığı Çeçenistan 14 yıldır işgal altında. Rusya'nın zamanla değişen Çeçen politikalarına karşı Türkiye devleti sürekli olarak tarafsız kalmayı tercih etmiş ve Çeçen halkına karşı Rusya ile işbirliği yapmaktan kaçınmıştı.

Türk devletinin AKP hükümetiyle birlikte değişmeye başlayan tavrı geçtiğimiz günlerde resmen değişti.

28 Şubat Perşembe günü içlerinde 8 AKP milletvekilinin de olduğu büyük bir heyet, Çeçenistan'a karşılıklı ekonomik ve ticari işbirliklerinin güçlendirilmesine ilişkin görüşmeler yapmak üzere çıkartma yaptı.

Heyette milletvekillerinin yanı sıra Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, ATO Başkan Yardımcısı Ali Gökşin, TOBB Ankara Kalkınma Ajansı Başkanı Mustafa Lale gibi bir çok tanınmış isim katıldı.

Kremlin kontrolündeki Rusya-Çeçen Bankası Başkanı S. Таgayev, Türk heyetinin ticari ve ekonomik alanlardaki sorularını başkent Cevherkale(eski Grozni)'de düzenlenen toplantıda cevapladı.

Ayrıca misafir heyetin hayvancılık, sanayi ve endüstri alanlarında çeşitli yatırımlar yapacağı iddia edildi.

KADİROV HEYETLE GÖRÜŞECEK Mİ?


Rusya'nın Çeçen kuklası Ramzan Kadirov'un heyete jest amaçlı özel bir davet düzenleyeceği ve Türk-Çeçen ilişkilerindeki bu yeni dönemi büyük bir basın ordusu karşısında duyuracağı belirtildi.

Kremlin yanlısı Kadirov'u daha öncede bazı Türk belediye başkanları ve STK temsilcileri ziyaret etmişti.

Kaynak: Anadolu Haber Günlüğü / Abdulkadir Polat

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.