Anasayfa » » Kukla Kadirov'dan İlginç Hamleler!

Kukla Kadirov'dan İlginç Hamleler!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Ocak 2013 Pazar | 15:19

ABD Dışişleri Bakanlığı, son zamanlarda dünyada dini özgürlüklerin ihlalleri ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. Ayrıca, Amerikalılar raporda, «Çeçenya'da Sufi geleneğinin bozulduğu» yönünde «Çeçenya kukla yönetiminin endişelerinin ortaya çıktığı»ndan sözetti.

ABD, Rusya kuklası Kadırov'un tahakkümünden (baskı ve zorbalığından) ve diktatoryal gücünü güçlendirmek amacıyla bu gelenekleri bozan Rusya'ya işaret etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı bu pasajın raporda yer alması Çeçen mürtedlerin elebaşı Kadırv'u son derece öfkelendirdi ve Amerikalılara sitem ederek, yanıt  anlamında ABD'de bulunan yarış atını geri getirtti.

Baş mürtede göre, «Rapor kasıtlı olarak yazıldı ve yayınlandı. Çeçenya'da ve özellikle Rusya'da dini özgürlüklerin kısıtlandığı yönünde yanlış sonuçlar yaratan bir rapor bu»

ve Rusya kuklası hiddetle öfkelenerek «Çeçenistan'da, Çeçen Sufi geleneklerin çarpık olduğu ve bozulduğu iddiası imkansız ve ciddi bir iddia... bizim duamızdan Dışişleri Bakanlığı ne anlar, onlar için anlamı nedir?» yorumu yaptı.

Baş mürted Kadirov, Çeçenistan'da Hristiyan kiliseleri ve Yahudi sinagogları inşa ettiğini söyledi.  « ama, ABD asla Vahhabileri eleştirmiyor, bir milyon kez bu eleştirilebilirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Vahhabileri değil tam tersi, Sufiler hakkında geleneklerin bozulduğundan söz ediyor»

Bu bağlamda hatırlatalım; Çeçenistan'da yapılan son nüfus sayımına göre Çeçenistan'da sadece 2 yahudi yaşıyor.

Ayrıca, Kadırov'un Çeçenya dışındaki İslam ülkelerine karşı göstermelik olarak «ne kadar İslam dinine düşkün bir yönetim oldukları kisvesi altında, söylemlerine bakılırsa, «İslam'ın gereklerine göre, kadınların başörtüsü giymesine teşvik ettiler ve hatta kamusal alanda zorunluluk getirdiler»  Fakat onları giymek zorunda kalan yüzlerce kadın,Rusya baş kuklası Kadırov'un mürted çetesi tarafından «aşırı islamcı» bahanesi ile yarattıkları terörün kurbanı olmuştur.

Aslında, Çeçenistan'daki insan hakları ihlalleri kimsenin umurunda değil... Kadiov'a göre, «ABD hayvan haklarının ihlallerine dikkat çekse iyi yapardı.»

Kadırov şikayet etti «o yarışta atım yer almadı. Yarışa katılması için her şeyi yaptım. Ama ne olursa olsun, atım kazandı. Şimdi atıma bile vize verilmediğini ve Amerika'nın yasakladığını varsayalım. Çeçenya'da insan hakları Rusya Anayasası ile güvence altına alınmıştır. Burası Amerikadan daha açık toplum ve özgür ülke.»

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.