Anasayfa » » Dikkat! Malum Dolandırıcı Yine Sahnede!

Dikkat! Malum Dolandırıcı Yine Sahnede!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe | 19:40

KavkazJihad.com web sitemiz Editörüne İletişim bölümünden 16 Ocak 2013 tarihinde ulaştırılan "Dikkat! Malum Dolandırıcı Yine Sahnede!" isimli okuyucu mektubunu hiç bir ayrıntısına dokunmadan siz Müslüman kardeşlerimize sunuyoruz.

İddia da adı geçen şahıs ve taraflara da kendi haklarını savunma yada cevap hakları için aynı şekilde web sitemiz tarafından imkan açıktır.

Kavkaz Jihad


 * * *

Dikkat! Malum Dolandırıcı Yine Sahnede!


Bir süredir ortalarda görünmeyen ve hakkında Afganistan’da öldüğüne dair bilinçli haberler çıkartılan, Yürüyüş Grup’un liderlerinden Mustafa Seyfullah Kılıç yeniden sahnede.

İstihbarat kaynaklarımız, Mustafa Seyfullah Kılıç adlı şahsın son birkaç aydır değişik kesimlerden insanlarla bir araya geldiğini, bu görüşmelerde kendisinin de bir Çeçen olduğunu ve “dağılmış durumda” olduğunu iddia ettiği Çeçenleri bir araya getirmek amacıyla Belçika’da ikamet eden Ahmet Tığıl adlı bir şahısla birlikte “Çeçenleri temsil edecek” yeni bir oluşum kurmak üzere olduğunu anlatarak “maddi ve manevi” destek talep ettiğini bildirdi.

Mustafa Seyfullah Kılıç, Türkiye’deki Çeçen diasporası ve Avrupa’da ikamete zorlanmış sürgünzede Çeçenler için yabancı bir sima değil. Bu şahıs daha önce Cecen.Org adresindeki internet sitesini ve Müslümanların “Çeçenya” duyarlılığını kullanarak yıllarca “yardım” adı altında büyük miktarlarda paralar toplamış bir isim. Bununla yetinmemiş, bir süre Said Askhabov ile yakınlık kurarak önemli bağlantılarını olduğuna inandırtmış ve kendisini Çeçen hükümetinin “Ortadoğu ve Türkiye” temsilcisi ilan ettirmiş, Konya’da “Çeçen” adını kullanarak bir dernek kurmuştur. Ancak işlerinin planladığı gibi gitmediğini görünce, önce Kafkasya Emirliği’ne sığınmış ve hemen akabinde de Kafkasya mücahitleri adına Türkiye’de ve Avrupa’da para toplama işine girişmiştir.

Yaptıklarının ortaya çıkması üzerine Cecen.Org adlı internet sitesinden “Yürüyüş Grup” adına yayınladığı açıklamada 300.000 Euro yardım parasına el koyduğunu açıklamış ve şehit olan kardeşlerimiz İslam Janibekov ile Musa Atayev’i tehdit etmiş, hatta bu tehditlerin ardından da bu kardeşlerimiz sırayla infaz edilmiştir. Türkiye ulusal medyasında cinayetlerin ardında olabileceğine ilişkin pek çok haber yayınlanmıştır. Hemen ardından ruhsatsız silah bulundurmaktan hakkında açılan davada mahkum olmuştur, ilginçtir karar açıklanmadan kısa bir süre önce Avrupa’ya kaçmıştır.

Bu arada Almanya hükümeti de “Yürüyüş Grup” adına açtığı davalar aracılığıyla grubun hesaplarındaki paraları bloke etmiştir. Bu sırada İslami çizgide yayın yapan çeşitli medya kaynaklarında, Mustafa Seyfullah Kılıç’in Afganistan’da “şehit” olduğu haberleri gündeme pompalanmıştır. 2012 yılında yeniden Türkiye’de ortaya çıkan şahıs 2013 yılı ile birlikte ekmek kapısı olan “Çeçen mücahitler” için yardım toplama kampanyalarına kuracaklarını ilan ettiği yeni organizasyon ile dönmeyi hedeflemektedir.

Son bir not olarak belirtilmelidir ki, malum şahıs daha önce hapis yatmış, geçmişi ve bağlantıları son derece karanlık bir kişidir; ayrıca hakkında hem Avrupa’da hem de Türkiye’de açılmış onlarca dava vardır.

Kafkas-Çeçen davasına gönül vermiş ya da bu davaya muhabbet besleyen kardeşlerimizi, Kafkas-Çeçen diasporalarını ve tüm temiz kalpli insanları Mustafa Seyfullah Kılıç adlı şahıs hakkında uyarıyor ve herhangi bir irtibat kurmamalarını salık veriyoruz. Şahsın faaliyetlerini sürdürmesi halinde, hem Çeçen olmadığına ilişkin belgeleri, hem de yürüttüğü kirli işlerin belgelerini doğru haberleri yaydığına inandığımız medya kaynakları ile yayacağız.

Allah’a emanet olunuz!

Kaynak: Kafkasya İstihbarat Çalışmaları Grubu

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.