Anasayfa » » 2 Mücahid ve 1 Mücahide Şehid Edildi!

2 Mücahid ve 1 Mücahide Şehid Edildi!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe | 19:42

Rus işgal medyası, bugün sabah (16 Ocak 2013 Çarşamba) yerel saat ile 09.00 civarı, Kabardey-Balkar Tyrnyauz eteklerinde içinde 3 Mücahidin saklandığı 5 katlı bir binaya KBR-MVD-FSB (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı- özel harekat) polis çetesinin bir baskın yaptığını duyurmuştu.

Haber kaynaklarınıın KBR-NAK (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-ulusal antiteror komitesi) silahlı çetesine referans ile duyurduğu son verilerine göre, bina içinde bloke edilen Mücahidler ile kukla yönetim FSB çetesinin müzakereleri sonucu, evde bulunan bir kadın ve  2 yaşındaki kız çocuğunun evden ayrılması için çağrı yapıldı.

Kukla kaynaklara göre, kadın evden ayrılmayı reddederek 2 yaşındaki kız çocuğunun ev dışına çıkarılmasını ve akraba yakınlarına teslim edilmesini talep etti.

Olayın tam detayları net olmamak ile birlikte, günün ikinci yarısı, sayıca fazla olan ve ellerindeki teknik ekipman ve askeri techizat imkanları ile kukla yönetim FSB çetesi, Mücahidlere karşı imha etme operasyonu düzenledi ve FSB çetesinin ağır silahlar ile saldırısı sonucu evde yangın çıktı.

Neticede, evde bulunan 2 Mücahid ve onlardan birinin hanımı olduğu belirlenen ev sahibesi kadının şehid (inhs'Allah) edildiği akşam yerel saat ile 19.30 civarı kukla haber kaynakları tarafından duyuruldu.

İşgal medyası tarafından, KBR-NAK (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-ulusal antiteror komitesi) silahlı çetesine referans ile şehid (insh'Allah) edilen kişilerin kimlikleri: 1990 doğumlu Asker Eneev, 1992 doğumlu Artur Tohov ve Mücahidlerden birinin eşi olan 1987 doğumlu Viktoriya Kagaova olarak açıklandı.

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti Mücahid kaynakları henüz olayın ayrıntılarını duyurmadılar.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.