Anasayfa » » Şehid Komutan İsa Ganayev Kimdir?

Şehid Komutan İsa Ganayev Kimdir?

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi | 21:53

Doğumu-Şehadeti: 1978-2007

Görevi: Çeçenistan Silahlı Kuvvetleri Gudermes Cephe Komutanı

Hayatı: İsa Ganayev, 1 Ocak 1978'de Gudermes'in İshoy-Yurt köyünde doğdu. İsa Ganayev 5 çocuklu bir ailenin 4.çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasını çok küçük yaşta kaybetti ve ailesi ile birlikte Kazakistan'ın Astrakhan şehrine yerleşti.

1996 yılında rus işgalcilerin Çeçenistan'a girmesi ile Cahar Dudayev tarafından ilan edilen cihada her gerçek inanan Çeçen gibi katıldı. 94-96 savaşında grubunda yaşayan tek mücahit oldu. 1999 yılında mücahitlerin bugüne kadar en büyük kaybı verdiği Komsoloskaya'da Hamzat Gelayev komutasında savaştı.

2001 yılında Devlet Başkanı Aslan Mashadov'un emri ile Devlet Başkanlığı Koruma grubuna atandı. Gösterdiği başarılar ile Devlet Başkanlığı Koruma grubu Emiri Ahmed Avdorhanov'un
yardımcılığına atandı ve uzun süre bu görevi yürüttü.

2006 yılında Abdulhalim Sadulayev tarafından Çeçenistan'ın Gudermes Cephesi Emirliğine atandı.

Çeçenistan'ın kuzeyine Şelkovsky'de girdiği çatışmalarda ağır olarak yaralandı ve bir süre tedavisi için cihada ara verdi. 2 ay geçmeden tekrar cepheye döndü.

İsa Ganayev ve yanındaki 7 mücahit İşhoy-Yurt köyünde Rus terörist ve Kadirovist münafıklarla şiddetli çatışmaya girdiler. Çok uzun süren çatışmalar sonucu İsa Ganayev ve yanındaki 3 mücahit şehid düştü.

İsa Ganayev doğduğu topraklarda şehid düştü. İsa Ganayev in şehadetinden 1 hafta sonra bile kanının hala aktığı, sıcak olduğu ve ortalığa mis kokusunun yayıldığı münafıkların açıklamalarından biliniyor. Bu olay karşısında korkan münafıklar köylülere gelip ''biz çok pişmanız, bizi affedin'' diye yalvarmışlar. Ganayev'in naaşını, İşhoy-Yurt köylülerinden özür dileyerek köylülere teslim etmişlerdir.

Allah ondan razı olsun.

Kavkaz Online Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.