Anasayfa » » Şehid Komutan Ebu Kuteybe Kimdir?

Şehid Komutan Ebu Kuteybe Kimdir?

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi | 22:03

Adı: Ebu Kuteybe Camal
Doğum Yeri: 1960 - Suudi Arabistan
Şehadeti: 1 Temmuz 2004
Görevi Çeçenistan Silahlı kuvvetleri Askeri Şura Meclisi Üyesi ve İnguşetya Cephesi Sorumlusu

Hayatı: Şehid Ebu Kuteybe Suudi Arabistan'lıdır. Cihadi faaliyetlere Bosna-Hersek'te başladı. Burada Sırp çetecilere ve Rus-Ermeni Rum-Yunanlılardan oluşan karışık bir küfür takımına karşı savaştı.

Zamanla Çeçenistan'da gelişen cihada katıldı. Çeçenistan topraklarına ilk kez 1995 te Hattab ile birlikte girdi. Buradaki cihadın Kafkasya geneline yayılması için çalıştı. İkinci cihadla birlikte cihadın Çeçenistan'la birlikte Dağıstan, Kabardin-Balkar vede özellikle şehadetinin gerçekleştiği yer İnguşetya'ya yayılması için çok gayret sarfetti.

Çeçenistan'daki cihada kendi grubu ile birlikte özellikle dağlık bölge Vedeno ve ormalık alanları ile ünlü Nojay-Yurtta aktif bir şekilde katıldı. Çeçenistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Şura Meclisi üyeliği dışında propoganda çalışmalarından sorumlu idi. Cihadi faaliyetlerin internet yolu ile islam alemine duyurulmasinda çalıştı.

Emir Ebu Kuteybe 2004 yılının Temmuz ayı ortalarında İnguşetya'da düzenlenecek operasyonla ilgili son hazirliklari yaparken yeri Rus istihbaratı tarafından tespit edildi. 1 temmuz 2004 yılında İnguşetya'nın malgobek bölgesinde Rus özel kuvvetleri spetsnaz timleri ile çatışmaya girdi. O da teslimiyete hayır diyerek en büyük arzusu olan şehadeti kucakladı.

Şehadetinden sonra Ruslar Ebu Kuteybe'nin yanında bulunan belgeleri ele geçirdiler. Bu belgelere göre Ruslar, Ebu kuteybe'nin para karşılığı Çeçenistan'da savaşan ve savaşçıları organize eden bir paralı asker olduğu iftirasını attı.

Allah şehadetini kabul etsin!

Kavkaz Online Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.