Anasayfa » , , , , » Putin İstanbul’da, Çerkes Halkları İnisiyatifi Gözaltında!

Putin İstanbul’da, Çerkes Halkları İnisiyatifi Gözaltında!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 3 Aralık 2012 Pazartesi | 17:28

Türkiye medya kaynaklarının haberine göre, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İşgalci Rusya'nın Kremlin patronu Vladimir Putin görüşmesi başladı.

Putin'in uçağının indiği Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Başkan Putin'in konvoyuna eşlik edecek araçların aprona girişlerine, görevliler tarafından dedektör köpek eşliğinde yapılan aranmalardan sonra izin verildi.

Putin, görüşmenin gerçekleşeceği Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne Türkiye saati ile 13.45'te geldi.

Putin'i, ofisin girişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşıladı daha sonra görüşmenin gerçekleştirileceği salona geçtiler.

Erdoğan ile Putin görüşmesine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, RF Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Putin'in Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov da katılıyor.

İşgalci Rusya'nın Kremlin patronu Putin ve beraberindekilerin akşam saatlerinde İstanbul'dan ayrılması bekleniyor.

Çerkes Hakları İnisiyatifi üyelerinden 3 kişi gözaltında

Bu arada, Putin’in İstanbul’a geldiği sıralarda Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi önünde toplanan «Çerkes Hakları İnisiyatifi üyeleri», yaptıkları basın açıklaması ardından, «Soykırımcı Putin Çerkesya’ya hesap ver» şeklinde slogan attılar. Basın açıklamasının ardından «Çerkes Hakları İnisiyatifi sözcüleri; Kenan Kaplan, Murat Özden ve Erol Karayel isimli aktivistler polis tarafından gözaltına alındı.

Hatırlanacağı gibi Çerkes Hakları İnisiyatifi üyeleri 12 Kasım tarihinde İstanbul’daki Rusya Başkonsolosu’ndan aldıkları bir davet üzerine konsolos ve yanındaki diplomatlar ile Pera Palas Oteli’nde bir görüşme gerçekleştirerek Cerkeslerin sorunlarını tartışmışlardı. Gerçekleştirilen bu görüşme sırasında Rusya Başkonsolosu Alexey Erkhov Putin’in ziyareti sırasında bir protesto düzenlememelerini, düzenledikleri takdirde güvenlik elemanlarının sert tavırlarıyla karşılaşacaklarını inisiyatif üyelerine iletmişti.

Dün de,  Putin’in Türkiye ziyaretine yönelik İstanbul Rusya Konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenlenmiş ve basın açıklamasına yaklaşık 150 kişi katılmıştı. Taksim Tramvay durağı önünden başlayarak “Putino” temasıyla düzenlenen etkinlikte Rusya’nın  Kafkasya politikası, Çerkes Soykırımı ve Soçi olimpiyatlarına yönelik sloganlar atılmıştı.

Kaynak: Kavkaz Jihad

* * *
Haberin videosu:

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.