Anasayfa » , , , , , , , » Kafkasya Mücahidleri Suriye'de Savaşıyor!

Kafkasya Mücahidleri Suriye'de Savaşıyor!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 3 Aralık 2012 Pazartesi | 14:00

Çeçenya dahil Kafkasya'dan gönüllülerin Suriye'de Esad Alevi rejimi kuvvetlerine karşı savaşa katılımları ile ilgili Batı ve Arap basınında düzenli olarak haberler çıkmaya başladı.

Bu tema sadece farklı ülkelerin güvenlik sevisleri tarafından ilgiyle izlenmekle kalmıyor ayrıca basın tarafından da takip ediliyor.

Bu bağlamda Pakistan Hıristiyanları'nın çıkardığı Pakistan Christian Post gazetesinde yayınlanan "Çeçen İslamcılar Suriye'de savaşıyor" başlıklı bir makale hayli ilginçtir.

Bu bağlamda bahsetmek isteriz ki Batı ve Arap basınında sık sık Kafkasya Emirliği halklarının diğer temsilcileri de Çeçenler adı altında verilmektedir. Rusya'nın Kafkasya'ya düzenlediği iki askeri seferde olduğu gibi ve akabinde askeri eylemlerin Kuzey Kafkasya topraklarında yayılması da Batı ve Arap basını tarafından Çeçenya'da ki olaylar objektifinde ve güya "Çeçen faktörü" bakışı ile haber edildi, haber edilmektedir.

Hıristiyan gazetesi Suriye'de pek çok ülkeden gönüllülerin savaştığını ancak Batı'nın "deneyimleri ve azimleri" yüzünden en çok Çeçenler hakkında endişe duyduğunu yazdı. Kafirler soruyor:

"Kafkasya'nın çeşitli kesimlerinde mevcut olan istikrarsızlığa bakarsak, Çeçenler kendilerini neden Suriye'ye bulaştırıyor?"

Pakistan Christian Post kendi sorduğu soruya cevap vermeksizin Türkiye ve Gürcistan'ın "geçmişte Çeçen İslamcıların güvenliklerine ilişkin zımni onay verdiklerini ya da her iki ülkenin Rusya Federasyonu'nu hedef alan gizli operasyonlara karıştıklarını ve "Çeçen bağlantısının" Ankara'nın entrikalarına dayanıyor olabileceğini" yazdı.

Pakistan Christian Post ayrıca "CIA, Ankara, İngiltere ile Fransa güvenlik servislerinin Suriye'de Esad rejimine karşı koordine içinde çalışıyor" olduğunu iddia etti.

Gazete Çeçenya'dan ve Kafkasya Emirliği'nin diğer bölgelerinden Suriye'de ki savaşa katılımlar hakkında İslam karşıtı bir Amerikan websitesi olan The Long War Journal'ın haberinden bir alıntı yaptı:

Website "Suriye'de Beşar Esad rejimine karşı savaşan El Kaide bağlantılı Cihadçı bir grup olan Levant Halkı için El Nusrah Cephesinin düzenlenen bir diğer intihar saldırısını olduğu gibi Çeçen savaşçılarla birlikte yapılan bir diğer ortak operasyonun sorumluluğunu daha üstlendiğini" yazıyor.

"El Nusrah cihadçıların websitesinde (Kavkaz Center bu haberleri hem Rusça hem de Türkçe olarak vermişti - KC) 21 Kasım günü ard arda yaptığı üç açıklama ile saldırıları üstlendi.

"İntihar saldırısı 2 ton patlayıcı yüklü aracını kullanan şövalye Ebu Aun El Şamali" tarafından icra edildi.

Açıklamaya bombalı araç ve hastanede ki patlama resimleri eşlik etti. El Nusrah, hastanenin dışında park halinde bir bombalı aracı patlattı ve "silahlı bir grup Mücahid anakarargahtan sağ kurtulanlara saldırdı". Alıntının Sonu.

Gazete ayrıca "Çeçen İslamcıların ve El Nusrah'ın son intihar saldırısı ile Halep'te gizli bir üs olarak kullandıklarını iddia ettikleri Suriye ordusunu hedef aldıklarını" yazdı.

"Bu sene Ekim ayında Halep bölgesinde bir Suriye hava savunma üssünü hedef alan büyük bir operasyona katıldıklarında Çeçen faktörü aşikar oldu. İslamcılar tarafından işgal edilen bir Scud füze üssünden çekilen görüntülerin Çeçen savaşçıların ve "üçüncü kuvvet"ten gizli operatörlerin olduğu ayırt edici bir özelliği vardı. Amaç bu operasyonun elleriyle bağlantılı olmasını istemeyen Türkiye'nin ve diğer güçlü oyuncuların hedeflerine dayanıyor. Bu yüzden Pakistan Christian Post gazetesi Rusya'ya olan sadakatini ve Mücahidlere duyduğu açık nefretini göstererek bu saldırıya katılan El Nusrah ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) "gerçek suçlular" için sadece bir "örtü" olduğu yazdı.

Gazete ayrıca "Rusya Federasyonu'nun bu açıdan oldukça endişe duyması gerektiğini belirtti (yani Kafkasya Emirliği yerellerinin Suriye'de ki savaşa katılmasından - KC). Çünkü son zamanlarda Dağıstan ve Tataristan'da Sünni teröristler tarafından çeşitli Sufi Müslümanlar öldürüldü. Sadece bu da değil, bu yeni gizli hat Kafkasya bölgesinde ve Rusya Federasyonu'nun diğer bölgelerinde daha fazla kan dökülmesini tetikleyebilir. Aynı zamanda Çeçenya'da ki durum yeni silahlanma ve paraların gelmesiyle birlikte gelecekte yeniden alevlenebilir" diye belirtti.

Pakistan gazetesi ayrıca Rus basınına dayanarak Moskova'nın Türkiye'den Çeçen ve Kafkas Birliği Fonunu kapatmasını istediğini ancak Moskova'nın "söz konusu destek üst seviyede" olduğu için olumlu bir yanıt almayı ümit etmediğine dikkat çekti.

Pakistan Christian Post şöyle yazdı: "Bahsedilen dernek finansal bir bölüme sahiptir. Bu fonun her yıl çeşitli köktenci kuruluşlardan (Orta Doğu, Arap Yarımadası, Pakistan, Bosna ve Arnavutluk) teröristleri desteklemek için yılda 130 milyon dolara yakın para aldığı belirtildi." Hıristiyan gazetesi elbette iddialarını doğrulayacak hiçbir kanıt göstermedi.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.