Anasayfa » , , , , , , » Ruslar Emir Magas'ı Suçlamak İçin Mahkemeye Hazırlıyor!

Ruslar Emir Magas'ı Suçlamak İçin Mahkemeye Hazırlıyor!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 7 Aralık 2012 Cuma | 15:54

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının verilerine göre, 9 Haziran 2010 tarihinden bu yana Rus işgal güçlerinin FSB denetimindeki Lefortovo Hapishanesi'nde esir tutulan Emir Magas, nihayet işgalci kafirler tarafından suçlanmak için mahkemeye çıkarılacak.

İşgalcilerin medya kaynaklarına referans ile bildirilen haberde, Ali Taziev (Kafkasya Emirliği İnguşetya Vilayeti Mücahid Komutanı, Emir Magas) için Rus işgalciler bir dizi suçlama dosyası hazırlığı yaptılar.

Onların iddiasına göre, Emir Magas, 2004 ile 2009 tarihleri arasında 39 ayrı suçlama ile Mahkemeye çıkarılacak. Kafirlerin iddianamesine göre, Amir Magas'ın suçlarının arasında «Cihada katılmak, Mücahidleri, askeri ve sabotaj operasyonları için eğitmek ve finans sağlamak, işgalci kafirlere ve yerel kukla asker-polis birliklerine karşı silahlı mücadele etmek.» İşgalcilerin, Emir Magas hakkında, en öne çıkan suçlamalardan biri de «22 Haziran 2009 tarihinde Rusyanın İnguşetya kuklası mürted lider Yunus-Bek Evkurov'u ortadan kaldırmak için yapılan operasyondu.»

Bu arada hatırlatalım,  «Ali Taziev (Emir Magas) yakalandıktan sonra işgal kaynakları, «Mücahidlerin komutanının herkese ihanet ettiğini, soruşturma ekibiyle aktif bir şekilde işbirliğinde bulunmakta olduğunu» ve böylece Emir Magas'ın «çözündüğünü, yeraltı örgütünün yapısı ve hareket yöntemleri üzerine sahip olduğu bilgilerinden yararlanarak çok sayıda terörist saldırının engellendiği ve çok sayıda militanın tutuklandığı» şeklinde çok sayıda versiyon haber duyurdular.

İşgal medyasının her versiyon haber duyurusunun ardından, Kafkasya Emirliği Mücahid Komutanlığı, «bu açıklamalar ile işgalcilerin açıkça yalan söylediği»ne dikkat çekti. Çünkü gerçekte, Mücahidlerin askeri yapısı en üst düzey komutanların bile sadece sınırlı bilgiye sahip oldukları bir şekilde inşa edilmiştir ve onların yakalanmaları ya da ölümleri bu yapıların işlerliğini ciddi bir şekilde etkilemez.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.