Anasayfa » , , , , , , , , , , » Dağıstan'da En Az 13 Asker Öldürüldü veya Yaralandı

Dağıstan'da En Az 13 Asker Öldürüldü veya Yaralandı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı | 22:12

Dağıstan Mücahidleri resmi websitesi Vilayat Dağıstan, Rabbanikale (eski ismiyle Kızılyurt) ilçesindeki yerel bir hastanenin sağlık personeline dayanarak 18 Aralık tarihinde Çontaul köyü yakınında Mücahidlerin kurduğu bir pusu sonucu 5 Rus kuklası polisin öldürüldüğünü ve 8 kuklanında ağır yaralandığını bildirdi.

18 Aralık sabahı erken saatlerde Mücahidlerin daha önce bazı Müslüman kadın ve küçük çocukları diri diri yakmaya çalışan kukla polislerden oluşan "ölüm tugaylarının" bulunduğu Rabbanikale ilçesinde Çontaul köyüne 150 metre mesafede bir polis konvoyuna pusu kurarak bombalı saldırı düzenlediklerini hatırlatalım.

Daha sonra Mücahidler, saldırı mahallinde araştırma yapmak için gelen bir diğer kukla polis grubunu daha havaya uçurmuşlardı. "Operatif Anakarargah" Rus terörist grup yetkilileri bombanın bir cep telefonu ile uzaktan kumanda ile patlatıldığını söylemiş ancak "kimsenin yaralanmadığını" iddia etmişti.

Sabotaj operasyonları sonucu Mücahidler en az 13 Rus kuklası işbirlikçiyi öldürdü veya yaraladı.

Çeçenya'da 3 Sivil Daha Kaçırıldı

Yerel haber kaynakları Rus işgali altındaki Çeçenya'da 3 erkek sivilin daha kaçırıldığını bildirdi.

Eldeki bilgiye göre 16 Aralık günü Rus yanlısı rejimden silahlı haydutlar Açhoy-Martan bölgesi Valerik köyünde bir cezalandırma operasyonu gerçekleştirdi. Görgü tanıkları 24 yaşındaki Mikail Dautov ve yerel bir okulda 10. sınıfta okuyan 16 yaşındaki İmam Arhimirzoyev'in akşam namazından sonra evlerine geri dönüyor olduğunu söyledi. Dönüş yolunda bir "Lada Priora" araba onları durdurdu ve araçtan silahlı Kadirovcular çıktı. Genç adamları arabaya tıktılar ve bilinmeyen bir yere doğru gittiler.

İmam'ın babası adam kaçıranlardan birini tanıdıklarını söyledi. O kişi köyden hemşerileri ancak Grozni'de yaşıyor ve Rus yanlısı rejimin silahlı haydutlarından biri olarak çalışıyor. Ne var ki, Rus yanlısı rejimin temsilcileri adam kaçırdıklarını inkar ediyor. Rehinelerin şu anda nerede oldukları ve akıbetleri bilinmiyor.

Diğer yandan, 17 Aralıkta, Rus İçişleri Bakanlığı Sunja üssü ve Rus İçişleri Bakanlığı Kuzey Kafkas Federal Bölge Departmanından askerler, silahlı yerel haydutlalarla birlikte Sunja ilçesi Assinovskaya köyünde bir cezalandırma operasyonu düzenledi. Operasyon sırasında, 1991 doğumlu bir adam kaçırıldı. Rehine Ekim 2012 tarihinde Mücahidlere gıda yardımı yapmakla suçlanıyor. Onun ailesi kendisinin izini Açhoy-Martan bölgesi Rus İçişleri Bakanlığı şubesine ait olan geçici bir gözaltı merkezine kadar sürdü. Rehinenin akıbeti bilinmiyor.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.