Anasayfa » , , » Çeçenya'da 3 Genç Kaçırıldı!

Çeçenya'da 3 Genç Kaçırıldı!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 18 Aralık 2012 Salı | 21:57

Yerel kaynaklar, Rus işgali altındaki Çeçenya’da üç genç erkeğin kaçırıldığını bildirdi.

Bilgiye göre, kaçırma olayı Açkoy-Martan bölgesindeki Valerik Köyü’nde Rus destekli rejimin silahlı haydutları tarafından gerçekleştirildi. 16 Ekim günü akşam namazını camide kıldıktan sonra evlerine dönmek üzere yola çıkan 24 yaşındaki Mikail Dautov ve yerel bir okulda 10.sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki İmam Arkhimirzoev’in önünü “Lada Priora” marka bir araçla kesen silahlı Kadirovitsler, iki genci arabanın içine tıkarak bilinmeyen bir yöne doğru uzaklaştı.

Esirlerden İmam Arkhimirzoev’in babası, kaçırma olayını gerçekleştirenlerden birisinin kimliğini görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda öğrendiklerini, esasen Valerik Köyü’nden olan ama Grozny yakınlarındaki Katayama Köyü’nde ikamet eden ve Rus destekli rejimin silahlı haydutlarından olan bir şahıs olduğunu ifade etti. Ne var ki Rus destekli rejim kaçırma olayını reddediyor. Şu ana kadar esirlerin akıbetleri ve tutuldukları yer öğrenilemedi.

Öte yandan, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı’nın Sunja birimine ve Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Birimi’ne bağlı askerler ile silahlı yerel işbirlikçileri 17 Aralık günü Sunja bölgesindeki Assinovskaya Köyü’nde bir cezalandırma operasyonu düzenledi. Operasyonda, 1991 doğumlu bir erkek sivil evinden kaçırıldı. Esirin, Ekim 2012′de Çeçen Ulusal Kurtuluş Hareketi üyelerine yiyecek yardımı yapmakla suçlandığını öğrenildi. Ailesi esir düşen yakınının izine Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı’nın Açkoy-Martan bölgesinde kurduğu geçici gözaltı merkezinde ulaştı, ancak esirin akıbetine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Waynakh Online

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.