Anasayfa » , , » 3 Mücahid Şehid Edildi

3 Mücahid Şehid Edildi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Aralık 2012 Cumartesi | 17:43

İşgal medya kaynaklarının haberine göre, Dağıstan Shamilkale (eski Makhachkale) de içinde 7 Mücahid şüphelisinin olduğu bir ev bloke edildi ve çıkan silahlı çatışmada 3 Mücahid şüphelisi şehid edildi.

Haber kaynaklarının iddialarına göre dün (28 Aralık 2012 Cuma) akşam geç saatlerde Dağıstan Shamilkale (eski Makhachkale) Kazbekov sokakta içinde 7 Mücahid şüphelisinin olduğu bir ev NAK (ulusal anti-terör komitesi) FSB özel kuvvetler çetesi tarafından bloke edildi ve çıkan silahlı çatışmada 3 Mücahid şüphelisi şehid edildi.

Kukla kaynakların başka bir versiyonuna göre, 7 Mücahid şüphelisinden 3 tanesi müzakere sonucu teslim oldu. Ancak geri kalan 4 Mücahid şüphelisi silahlarını teslim etmeyi reddetti ve silahlı çatışmaya girdi.

Dağıstan MVD (içişleri bakanlığı) kukla yönetimi bu sabah (29 Aralık 2012 Cumartesi) yayınladığı raporda dün gece silah bırakmayı reddederek çatışmaya giren ve şehid edilen 3 Mücahid şüphelisinin kimliklerini, «Gadzhimurad Dolgatov Arsene Kuramagomedov ve Shamil Akhmedov» olarak açıkladı. Kukla yönetimin iddiasına göre, Mücahid grup, Kafkasya Emirliği, Kızılyurt Cemaatinin bir parçasıydı.

Hemen belirtelim, Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti Mücahid Komutanlığı henüz kukla yönetimin iddialarını teyid eden bir bilgi duyurmadı ve gerçekte orada neler olduğunun ayrıntıları henüz belli değil.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.