Anasayfa » , , , , , » Uzman: İdel-Ural'da Cihad Yeni Başlıyor

Uzman: İdel-Ural'da Cihad Yeni Başlıyor

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 1 Kasım 2012 Perşembe | 14:41


Resim: Kazan. Bir konvoyun İslam bayrakları ile şehirden geçtiğini görmek polisi şaşırttı  Rus Stratejik Çalışmalar Enstitüsü Kafkasya Çalışmaları bölümü müdürü Iana Amelina Rusya'da ki Cihad hakkında konuştuğu bir röportaj yaptı.

"Savaş Kafkasya'dan Rusya'nın merkezine geldi" konulu röportajda bayan Amelina şunları belirtti:

- "Mingaleyev'in (Tatar Mücahidleri Emiri- KC) hayatta olup olmamasının önemi yoktur. Bu çok da önemli değildir: O uzun bir süredir ortalıkta yoktu ve geçenlerde ortaya çıktı. Eğer o olmasa da- bu Cemaate başka biri liderlik edebilecektir..ki aslında O, cemaatin liderliğini zaten almıştır.

Son yaşanan tüm olaylar şunu gösteriyor: uzmanların uzun bir süredir uyardıkları gibi- Tataristan'da silahlı bir yeraltı kuvveti zaten bir gerçekti, onlar ellerinde gerçek silahlarıyla gerçek kimselerdir ve güvenlik güçlerini öldürmektedirler.

Bu nedenle, Tataristan'da durum beş katlı apartmanlarda özel operasyonlar yapılmaya doğru gidecek şekilde açık bir şekilde Dağıstan senaryosuna göre gelişmektedir.

Ve bu daha başlangıçtır, bu sorunun bir şekilde kendi kendine çözümleneceğini düşünmek için bir neden yoktur.

Durum, Kuzey Kafkasya'da gelişen aynı doğrultuda ilerlemeye devam edecektir. Basitçe, burada belirli bir durum mantığı vardır ve başka türlü gelişmeyeceği açıktır.

Yeraltı gücünün bazı yerel yetkililer arasından desteğe sahip olduğunu düşünebiliriz. Bu mantık ışığında, olayların bu versiyonu gözardı edilemez, bu varolma hakkına sahiptir.

Kazan'ın merkezinde bir terörle mücadele rejiminin uygulamaya konulması yeraltındaki durumun çok ileri gittiğini ve bir şaka olmadığını ikna edici bir şekilde akla getirmektedir. Kazan'da ki durum hayatidir ve kesin bir şekilde yerel yetkililerin lehine değildir".

Kaynak: Kavkaz Center

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.