Anasayfa » , , , , , , » Şamilkale'de 3 Müslüman Cuma Namazı Çıkışı Kaçırıldı

Şamilkale'de 3 Müslüman Cuma Namazı Çıkışı Kaçırıldı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar | 13:46



Kafkasya Emirliği Dağıstan Mücahid haber kaynaklarının raporuna göre, Şamilkale (eski Makhachkale) 'de 9 Kasım Cuma günü (dün) yerel sakinlarden 3 erkek Cuma namazı çıkışı sonrası kukla yönetim «ölüm mangaları» tarafından kaçırıldı.

Dağıstan İnsan Hakları yetkilileri «1990 doğumlu Mutuk Abduragimov, onun kardeşi 1987 doğumlu Sultan Abduragimov ve onların arkadaşı Eldar» isimli 3 yerel sakin Müslüman erkekten Cuma namazı çıkışından sonra bir daha haber alınamadığını bildirdi.

Mutuk Abduragimov'un eşi, Zarema Yusupova'nın anlattıklarına göre, dün Cuma namazı sonrası yerel saat ile 14.30 civarı Zarema, eşi Mutuk Abduragimov'u telefon ile aradı. O'da kardeşi ve arkadaşının Cuma namazı sonra köye döneceklerini söyledi.

Yaklaşık 1 saat sonra tekrar eşini arayan Zarema, eşinin telefonu kapalı olunca bu defa Sultan Abduragimov'u aradı ama onunda telefonu kapalı idi. Akşam 18.00 civarı DPOO (Dağıstan Bölgesel ve Sosyal Savunma Organizasyonu) kuruluşuna müracaat etti. Orada Madina Magemadova isimli bir arkadaşlarının, Şamilkale, Akushinsky caddesi Traleybus bölgesinde bir adam kaçırma hadisesine tanık olduğunu söylediler.

DPOO (Dağıstan Bölgesel ve Sosyal Savunma Organizasyonu) kuruluşu temsilcileri, Madina Magemadova silahlı ve kamuflaj elbiseli ve maskeli bir gurubun bir kaç sivili döverek zorla bir araca bindirdiğini ve aracın Traleybus bölgesi yönünde gözden kaybolduğunu ve cep telefonu ile bazı görüntüleri kaydedebildiğini söyledi. Ancak Madina Magemadova'nın da telefonu kapalıydı ve ona da ulaşamadılar.

Bir süre sonra DPOO (Dağıstan Bölgesel ve Sosyal Savunma Organizasyonu) kuruluşu temsilcileri, Madina Magemadova'ya ulaştılar ve telefonunun neden kapalı olduğunun sebebini öğrendiler.

DPOO temsilcisi bir avukatın söylediğine göre, «ölüm mangaları» Madina Magemadova'nın cep telefonuna görüntü kaydı yaptığını farketmişler ve telefona daha sonra gelip el koymuşlar.Telefon numaraları dışında onun telefonunda şimdi hiç bir kayıt yok. Madina Magemadova şimdi kaçırılma korkusu ile konuşmak istemiyor ve «Mutuk Abduragimov, onun kardeşi Sultan Abduragimov ve onların arkadaşı Eldar» ın kaçırılıp kaçırılmadığına tanıklık etmek istemiyor.

Diğer taraftan Zarema Yusupova, eşinin, onun kardeşi ve arkadaşların akıbetini öğrenmek için dün gece 23.30 da Kirov bölgesi Polis Departmanına müracaat etti. Kukla yönetim polis çetesi tarafından «onlarda, mühimmat ve el bombası ele geçirildi ve gözaltına alındılar.Tutuklamakta haklıyız» cevabı verildi.

Şimdi Zarema Yusupova, eşinin, onun kardeşi ve arkadaşların kukla polis çetesi tarafından gözaltında tutulmak için versiyon bir suç icad edildiğini söylüyor ve onlara işkence yapılmasından endişe ediyor.

Bu arada hatırlatalım, 7 Kasım 2012 Çarşamba günü Şamilkale (eski Makhaçkale) 'de bulunan «GUM» alışveriş merkezinin Hijap, başörtüsü ve benzeri «İslami Ürünler» bölümü çalışanları, gene aynı Kirov, Soviet bölgesi, kukla yönetim ROVD polis çetesi tarafından tutuklanmaya çalışıldı. Kukla polis çetesi, orada bulunan «başörtülü kadın personeli, Vahabi propagandası yapıldığı» bahanesi ile tutuklamak istedi.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.