Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , » Rus Kuklaları Yevkurov ve Kadirov Birbirine Düştü!

Rus Kuklaları Yevkurov ve Kadirov Birbirine Düştü!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 14 Kasım 2012 Çarşamba | 20:37

Kafkasya Emirliği Mücahidleri haber kaynağı Kavkaz Center'in Rusça bölümünde yer alan bir habere göre;«Rusya kuklası liderler Ramzan Kadirov ve Yunusbek Yevkurov kamuoyu önünde birbirlerini suçlamaya devam ediyor.»

Son zamanlarda birbirleri ile fikir ayrılığına düşen iki yerel mürted lider Kadirov ve Yevkurov'un yeni bir polemiği gündeme geldi.

Rus medyasına, Çeçenya'nın baş mürtedi Kadirov'u «Mücahid şüphelisi bahanesi öldürülenlerin organlarını tuzlayarak varillere doldurmak» ile suçlayan Yevkurov'a cevap olarak Kadirov; «o militanlar ile bu Yevkurov arkadaştır» dedi.

Kadirov ayrıca şunları söyledi: «Bu Yevkurov, militan cenazelerine gider, onlara yardımcı olur ve onların ailelerine başsağlı diler, bu bir sır değildir. Arananlar listesindeki silahlı yasadışı kişileri aramaya gönüllü değildir.»

Yevkurov için: «O kadar ileri gitti ki, kişisel reklamı için, öldürdüğü militanların ailelerinden özür diledi. Bir internet blog sitesinde Federal arananlar listesindekilerin kendisi ile irtibat kurması için şahsi telefon numarasını yayınladı» suçlamasına yapan Rusya kuklası Kadirov «Çeçenya'da bunların hiç biri  olmayacak» dedi.

Baş mürted Kadirov «Ben ona İnguşetya'da şiddete çare bulmasını tavsiye ederim. O kendisinden çok emin görünüyor. Çeçenya'da insan organlarının tuzlanarak varillerde saklandığını söylüyor demek ki bu yöntemler hakkında bir şeyler biliyor. Ben Çeçenya'da böyle bir şey duymadım. Hakkımda da öyle bir şey daha önce yazılmadı. Umarım Yevkurov "Halkla İlişkiler Kampanyası" ile İnguşetya'daki sorunlarını çözer» dedi.

Bu arada belirtelim, İnguşyetya'nın Rus kuklası lideri Yevkurov, muhtemel olarak, Çeçenya yerel mürted yönetiminin ve Din İşlerinin «Mücahidlerin cenazelerinin halka açık mezarlıklarda gömülmeyi hak etmediği» ve getirilen yasak sonrası, «insan organlarının tuzlanarak varillerde saklandığını» ima etti.

İnguşyetya'nın Rus kuklası lideri Yevkurov kişisel bloğunda, «insan organlarını tuzlayarak varillere gömmek daha çok terör yaratacak. Bu tablo hoş değil.» yorumunu yapmıştı.

Rusya talimatlı, Kafkasya Genel Valisi Khloponin'in, kukla liderlere kamuoyu önünde birbirlerine hakaret ve küfür etme konusunda resmi yasak getirmesine rağmen, Çeçenya mürtedlerinin elebaşı Kadirov bir hayli kızmış olacak ki, Yevkurov hakkında yeniden sözlü saldırı ve hakaretlerde bulundu. Kadirov'un Yevkurov'a karşı kin barındırdığı aşikardır.

Çeçenya kaynaklarına göre, «Yevkurov'un son icraatları ile Kremlin patronlarının gözünde olumlu puan almasını Kadirov hazmedemiyor. Kadirov açısından, Yevkurov'un hızla yükselişi, son derece can sıkıcı ve sinir bozucu.»

Hatırlatalım ki, Kafkasya'nın Rusya kuklası elebaşılarının arasındaki bu ilk polemik değil.

Çeçen elebaşı Kadırov, Kafkasya Emirliği Mücahidlerinin bir operasyonu sonucu kendi köyü Khosi-Yurt'ta 22 Kadirovist polis çete üyesinin öldürülmesini kastederek, geçtiğimiz 2012 Ağustos ayında Rus medyasına yaptığı bir açıklamada «Sunja bölgesi ve diğer yerleşim birimlerinde yasadışı gruplar olduğunu İnguşetya yönetimine bildirerek, bu unsurların özel operasyonlar ile yok edilmesi için beraber önlem alma teklifi götürdük. Ancak işbirliği yerine topraklar, sınırlar hakkında garip açıklamalar yaptılar. Ne var ki biz yasadışı silahlı grupların halkı öldürmesine göz yumamazdık. Yevkurov hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyede bile bulunmadı» demişti.

Kadirov başka bir açıklamasında da İnguşetya'yı «Mücahidlere müsamaha göstermekle» suçladı.

İnguşetya başmürtedi Yunusbek Yevkurov ise, «Özel operasyondan kastettikleri, Kadirov polisinin, köye gelerek iki ceseti ve bir yaralıyı alıp götürmesi ise evet onun söyledikleri doğrudur» diyerek Kadirov’u yalanlamıştı.

Yevkurov’un Çeçen ve İnguş halklarını birbirine düşürdüğünü idda eden mürted çete elebaşı Kadirov'da «Yevkurov Çeçenistan’a, Çeçen yönetimine karşı kıskanç bir tutum içerisinde, kendi sorunlarıyla ilgilensin» cevabını vermişti.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.