Anasayfa » , , , , , , , , , , , , » Çeçenya'da Bir Paralı Asker Mayına Bastı

Çeçenya'da Bir Paralı Asker Mayına Bastı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 14 Kasım 2012 Çarşamba | 18:15

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının verilerine göre, Nohçiyçuo (Çeçenya) Vilayeti, Vedeno bölgesi ormanlık alanında keşif faaliyetleri yürüten Rusya kuklası Kadirov silahlı askeri birlik çetesinin bir rütbelisi mayına basarak ağır yalandı.

Haber kaynağına göre, Çeçenya, Vedeno bölgesi ve Nozhai-Yurt ilçeleri ormanlık alanlarında Kadirovist çete iç kuvvetler paralı askerleri bir süredir Mücahidlerin izlerini bulmak için arama ve keşif faaliyetleri yürütüyordu.

Kukla paralı asker, bugün (14 Kasım Çarşamba) yerel saat ile 11.00 civarı, Vedeno bölgesi ormanlık alanında Mücahidler tarafından önceden mayınlanmış bir bölgede mayına bastı ve ağır yaralı olarak bölge hastanesine gönderildi. Kadirovist askerin kimliği, 1984 doğumlu Denilbek Yusupov ve Teğmen rütbeli bir Kontraktnik (sözleşmeli-paralı asker) olarak bildirildi.

Bu arada hatırlatalım, Rusya işgali altındaki Kafkasya Emirliği topraklarında, Rus yanlısı kukla hükümetlerin MVD (içişleri bakanlığı- iç kuvvetler) paralı askerlerine, Kontraktnik (yani sözleşmeli-paralı asker) denir. Kontraktnikler genellikle, işgalci Rusya içişleri bakanlığı tarafından sözleşmeli-paralı asker olarak Kafkasya Bölgesine MVD-FSB (içişleri bakanlığı- özel kuvvetler) birimlerine gönderilirler.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.