Anasayfa » , , , , , , » Putin Üst Düzey İsimleri Görevden Aldı!

Putin Üst Düzey İsimleri Görevden Aldı!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Kasım 2012 Cuma | 15:51


Kuzey Kafkasya genelindeki silahlı direnişin son yıllarda gözle görülür bir şekilde artmasının ardından Rusya Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı, Putin tarafından görevden alındı.
   
 Önce Savunma Bakanı Görevden Alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov'u görevden alarak yerine Moskova Bölge Valisi Sergey Şoygu'yu getirdi.

Putin "bakanlığın dahil olduğu tüm konuların objektif biçimde soruşturulmasına zemin hazırlamak" gereçesiyle aldığı kararı, savunma bakanlığı görevine getirdiği Şoygu ile yaptığı görüşme sırasında açıkladı.

Moskova Valisi Şoygu, alınan karara şaşırmadığını ve fakat kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı da Görevden Alındı

Savunma Bakanı'nı görevden alan Putin, Genelkurmay başkanını da görevden alarak Çeçenistan'da 1999 yılında başlayan ikinci savaştaki askeri harekatı komutan eden General Valeri Gerasimov'u göreve getirdi.

General Valeri Gerasimov, 2010 ve 2012 yılları arasında şu anda görevden alınan Genelkurmay başkanı Nikolay Makarov'un yardımcılığını yapmıştı.

Rusya medyasında yer alan haberlerde, yeni genel kurmay başkanının kanlı Çeçenistan deneyimi öne çıkarılıyor. Bağımsız haber kaynakları, Kafkasya Emirliği silahlı hareketinin Kuzey Kafkasya'da çok güçlendiği ve durumun tehlikeli bir hal alması üzerine böyle bir değişiklik yapıldığını iddia etti.

Bu bağlamda Rusya'nın yeni Genelkurmay Başkan'ının onbinlerce Çeçen'in katledilmesinde parmağı olduğunu ve birçok Çeçen'in vatanlarını terk etmesine sebep olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kaynak: Abdulkadir Polat - anadoluhaberim.com

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.