Anasayfa » , , , , , , , , , , , , » Kafkasya Emirliği Hakkında Yalan İddialar!

Kafkasya Emirliği Hakkında Yalan İddialar!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar | 13:59


Echo of the Caucasusa göre sözde Tiflis merkezli "Kafkas Halkları Konfederasyonu" başkanı Zaal Kasrelişvili gözaltına alınan Gürcistan eski savunma ve içişleri bakanı Baço Ahalaiya'nın Ağustos sonlarında Lopota Boğazı'ndaki operasyon için "Kuzey Kafkasyalılar tarafından ölüm cezasına çaptırıldığını" belirtti.

Kasrelişvili ayrıca Alia gazetesine "elimdeki bilgilere göre, yeraltı İslami örgütleri dünya çapında onu arıyor, onların haricinde operasyon sırasında öldürülenlerden birinin aile üyeleri de kendi hesaplarına onu arıyor" ve yine ayrıca bir grup Gürcü vatandaşı da onu arıyor" dedi.

Onun iddialarına göre Kafkasya Emirliği Mücahidleri "mahkemenin kararının ne olacağını, eski bakanın bu operasyon nedeniyle cezalandırılıp cezalandırılmayacağı kararını" bekliyor görünüyor. Ve ayrıca "Ahalaiya hapishanesi onun için dışarıdaki her yerden çok daha güvenli olacaktır" dedi.

Kasrelişvili ayrıca bir dizi Gürcü siyasi/askeri liderler hakkındaki bilgi ve resimlerin "Kuzey Kafkasya'da komutanlara dağıtıldığını" ve komutanların şimdi intikam peşinde olduklarını iddia etti.

Kafkasya Emirliği'ne yeni katılacak bir Mücahid grubu ile Gürcü Özel Kuvvetleri arasında Ağustos 2012 sonunda Lopota Boğazı'nda ölümcül çatışmaların olduğunu hatırlayalım.

Çatışmalarda her iki tarafta kayıplar verdi. Kavkaz Center Lopota Boğazı'nda gerçekte ne yaşandığını yayınladı.

Kasrelişvili olay meydana geldiği sıra da "Lopota Boğazı'nda özel bir şey meydana gelmediğini ve tüm anlatılanların yetkililerin bir kurgusu olduğunu" öne sürmüştü.

Kavkaz Center, Kasrelişvili'nin açıklaması hakkında yorumunu almak üzere Kafkasya Emirliği'nin temsilcilerinde biri ile görüştü

KC'nin haber kaynağı Zaal Kasrelişvili'nin açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

"Kasrelişvili yalan söylüyor. Kafkasya Emirliği ne eski ne de mevcut Gürcü liderler ve yetkililerden birini ne de Baço Ahalaiya'yı tehdit etmedi ve tehdit etmiyor.

"Saha komutanları arasında" Gürcü liderlerin resimlerinin dağıtıldığı yönünde açıklama saçmadır. Kasrelişvili söz konusu resimlerin "aranıyor" ibaresi ile dağlık ormanlarda ki ağaçların üzerine asıldığına bile inanabilir.

Size Kafkasya Emirliği'nin olaylar hakkında kendi soruşturmasını yürüttüğünü hatırlatmak isterim. Soruşturma tamamlandıktan sonra sonuçlar çizilebilecek ve değerlendirme resmi olarak sunulabilecek.
Bu yüzden, Umar İdigov'un ve şimdi de Kasrelişvili'nin yalan iddialarını da içeren olayı çevreleyen tüm imalar Gürcistan'da henüz bitmemiş olan ve devam eden iktidar mücadelesi kapsamında görülmelidir.

Bu tür çeşitli haber versiyonlarının çıkışı ve amaçları İvanişvili hükümetinin kendisini sadece eski yetkililer arasından Saakaşvili'nin destekçilerine karşı siyasi baskılarla sınırlamayabileceğini ve rakiplerin fiziksel olarak yok etmeye çalışabileceği kapsamında bir yol izlediğini akla getirebilir.

Kasrelişvili'nin açıklaması İvanişvili'nin siyasi muhaliflerine karşı planlanan suikastlar durumunda bir mazeret olarak kendisi adına bir ön hazırlık teşebbüsü olarak isnat edilebilir" dedi KC kaynağı.

Kaynak: Kavkaz Center

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.