Kafkasya Cephesinde Rütbeli Avı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 7 Kasım 2012 Çarşamba | 12:35


Kafkasya cephesinin Dağıstan ve Kabardey Balkar bölgelerinde 2 Abay ve 1 Teğmen yapılan operasyonlarda öldürüldü. Öte yandan Çeçenistan'ın kukla müftüsü mücahidlerin cenaze namazının kılınmaması için İslam'a uymayan bir fetfayı hayata geçirmek üzere!

Kabardey-Balkar Karaçay Birleşik Cephesi Kaynıyor!

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti'nin Zolskogo bölgesi Zalukokoaje köyü yakınında kukla yönetimin MVD (içişleri bakanlığı özel durumlar harekat dairesi) Yarbay rütbeli subayı öldürüldü.

Kavkaz Jihad haber sitesi, direnişçilerin resmi sitesi tarafından olayla ilgili bir açıklama yapıldığını bildirdi. "İslamdin" ajansı tarafından yapılan açıklamada: «Allah düşmanı Yarbay rütbelisi, Zalukokoaje köyü alanında, Mercedes 210 model aracı ile seyahat halinde iken ortadan kaldırıldı. Mücahidler hiçbir kayıp vermeden olay yerinden çekildi» dedi.

Kabardey-Balkar'da 1 Kasım Perşembe günü Baksan'da yerel saat ile 20.00 civarı kukla yönetimin KBR-MVD (içişleri bakanlığı polis departmanı) çalışanı Teğmen rütbeli bir yerel polise silahlı saldırı yapıldı. Teğmen rütbeli 24 yaşında Muhamed Çeçenov olay yerinde öldü.

Diğer taraftan, işgal medyasına göre Baksan kentinde FSB (kukla yönetimin özel kuvvetleri) olağanüstü hal uygulaması başlattı.

Dağıstan'da Savaş Kızışıyor!

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti'nde Kirov bölgesinin UMVD (İçişleri bakanlığı- Bölgelerarası Adli Polis Departmanı) lideri Yarbay Valery Aydaev, Şamilkale' (eski Mahaçkale) de 5 Kasım 2012 Pazartesi günü yerel saat ile 20.30 civarı silahlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre, saldırı, Akuşinski Caddesi'ndeki İktisat ve Maliye Koleji'nin yakınlarında Lunacharsky sokak 86 nolu bina önünde meydana geldi. Yarbay rütbeli mürted aldığı yaraların etkisiyle olay yerinde öldü.

Çeçenistan'ın Kukla Müftüsü Saçmaladı!

“Izvestia” adlı Rus gazetesi, Rus işgali altındaki Çeçenistan’da kurulan Kremlin destekli rejimin Müftüsü Sultan Mirzayev ile yaptığı bir röportajda Çeçen mücahitlerin mezarlıklara gömülmesinin yasaklandığını doğruladı.

Habere göre, Rus destekli rejimin İslam dışı çalışmalarıyla nam salan Müftüsü Sultan Mirzayev gazeteye verdiği röportajda, Kremlin destekli rejimi için görev yapan “Çeçenya Müslüman Dini İşleri Birimi”nin Çeçen mücahitlerin mezarlıklara gömülmesi ve onlar için dini ritüellerin yerine getirilmesini yasakladığını kabul etti.

Kukla Müftü Sultan Mirzayev, “Bunlar Müslümanların ölmesinden sorumlu suçlular ve bu vahşeti gerçekleştirenler normal insanlarla birlikte mezarlıklara gömülemez. Hatta bu kişiler için dini törenlerin ya da geleneksel taziye ritüellerinin bile organize edilmemesi gerekir zira onlar Allah karşı gelmiş kişiler, köpekler gibi basitçe ölmüş bu suçlular elbette mezarlıklarımıza gömülmeyi de hak etmiyorlar. Bu katiller ve teröristlerden arta kalanlar ancak dini merasim gerçekleştirilmeden mezarlıkların dışındaki alanlara gömülebilir. Ülkemizdeki mollaların ve kadıların, bu tip şahıslar için dini ritüelller organize etmemeleri veya olası cenaze merasimlerine katılmamaları konusundaki kat’i yasak kendilerine bildirilmiştir” dedi.

Öte yandan kuklabaşı Ramzan Kadirov’un basın sekreteri Alvi Karimov’da röportajda verilen bilgiyi yalanlamayarak, “Dini İşler Birimimiz” böyle olması gerektiğini söylüyorsa buna ekleyecek herhangi bir şey bulamıyorum ifadelerini kullandı.

Waynakh haber sitesinin Türkçe servisi, Rus işgali altındaki Çeçenistan’da bu tip uygulamaların yaygın biçimde gerçekleştirildiği bilinse de bugüne kadar bu uygulamanın varlığı Kremlin destekli rejimin temsilcileri tarafından kabul edilmediğini bildirdi. Örneğin, Ağustos ayında, Çeçenistan’ın Vedeno bölgesinde bulunan Elistanji Köyü’nün sakinlerinin Albert Osupov adlı Çeçen mücahidin ailesine taziyeye gitmelerine izin verilmedi. Osupov ailesi, 18 Ağustos günü evlerinin kapılarını bile açmalarına müsaade edilmediğini aktardı. Albert Osupov’un naaşı Rus işgalciler ve onların yerel işbirlikçilerine karşı verdikleri denk olmayan mücadelede birlikte şehit düştüğü (inşaAllah) diğer savaşçılarla beraber bilinmeyen bir yere götürüldü ve ailelerine teslim edilmedi.

Salakh T adlı bir Çeçen vatandaş, “Mirzayev’in bundan daha ilerisini istememesine sevindim. Rus işgalcilere karşı ülkemizi savunan Çeçen mücahitlerin ailelerine teslim edilmemesi ya da ‘din işlerinin’ izni olmaksızın taziye verilememesi bir gerçek ve bunu çok uzun bir süredir herkes biliyor” dedi.

Bir başka Çeçen sivil, “Yaşlılarımız, gerçek bir Çeçen’in asla bir başka Çeçen’e zarar vermeyeceğini ve asıl cesaretin affedebilmek olduğunu söyler” diye bir yorumda bulundu.

Adının gizli kalmasını isteyen yerel bir insan hakları savunucusu ise, “Bu yaz, Zaurbek ve İbragim Avdorkhanov kardeşleri İnguşetya’da bir çatışmada öldürdüler. Bedenleri önce Kurçaloy bölgesindeki Alleroy Köyü’ne götürüldü ve güvenlik çemberine alınan halka gösterildi, ardından da hemen götürüldü. Ne köyün mezarlığına ne de mezarlığın dışında bir alana gömülmelerine izin verilmedi. Öğrenebildiğim kadarıyla ormana götürülerek orada yakıldılar. Tüm bu ve benzeri uygulamalardan sonra, bu insanların hala nasıl olup ta din adına böyle konuşmalar yapabildiklerini şahit olmak garip” dedi.

Waynakh Online sitesi haberin devamında, İnguş insan hakları avukatı Musa Pliyev’in bu uygulamanın hayata geçmesi halinde diğer Kafkasya bölgelerine de sıçrayabileceği tehlikesini belirttiğini bildirdi.

Kaynak: Anadolu Haberim

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.