Anasayfa » , , , , , , , , , » İstanbul'da Katledilen 3 Çeçen Komutanın Cinayet Zanlısı 5 Kişi Tutuklandı

İstanbul'da Katledilen 3 Çeçen Komutanın Cinayet Zanlısı 5 Kişi Tutuklandı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Kasım 2012 Salı | 18:54

Türkiye medyası , DHA ajansı bugün bildirdiği bir haberde,Türkiye Emniyet güçleri, İstanbul Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat birimlerinin ortak olarak yürüttüğü çalışma sonucunda Zeytinburnu’nda geçtiğimiz yıl (16 Eylül 2011 de) Berg-Khazh Musaev, Rustem Altemirov ve Zaurberk Amriev adlı 3 Çeçen komutanı katleden aralarında bir Gürcistan vatandaşı ajanının da bulunduğu 5 kişi yakalandı.

Haber kaynağı, özel bir ekibin bir yıldan fazla çalışmasıyla birçok delile ulaştığını ve faillere ait 7 tabancaya da el konulduğunu bildirdi.

Başta İstanbul’daki Çeçenler olmak üzere birçok kişiyi sorgulayan ekipler, cinayetlerdeki benzerlikler nedeniyle Fransa ve Almanya ile de işbirliği yaptı. Operasyonla, Çeçen uyruklu U.A, İ.A ve Gürcistanlı G. isimli bir ajanın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Bir diğer Türk medya kaynağı İLKHA da, Başakşehir'de 16 Kasım Cuma akşamı üç eve baskın düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şubesinin 3 Çeçen mülteciyi gözaltına aldığını ve Başakşehir'deki baskınla birlikte aynı anda Adapazarı'nda da bir eve baskın düzenleyen Terörle Mücadele Şubesi polisleri, Adapazarı'nda ikamet eden bir Çeçen mültecininde gözaltına alındığını duyurmuştu.

Bu arada hatırlatalım, Kafkasya Emirliği Mücahidleri haber kaynağı Kavkaz Center, 3 Çeçen Komutana yapılan suikast ile ilgili daha önce «Avrupa ve Türkiye'de işlenen Çeçen cinayetlerinin arkasında KGB-FSB'nin 'Berlin Grubu' var» demişti.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.