Dağıstan'da İntifada'mı Başlıyor?

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 16 Kasım 2012 Cuma | 18:59

Kafkasya Emirliği kaynakları bu sabaha karşı (16 Kasım 2012 Cuma) yerel saat ile 03.00 civarı, Rus işgalcilerin OMON (Özel harekat) kuvvetlerinin Dağıstan'ın Temirhan-Şura (eski Buinaksk) bölgesi Gimry köyüne baskın yaptığını ve yerel sakinlerin işgalci askeri birliği köyden kovduğunu duyurdu.

Bölgeden gelen bilgilere göre, Rus işgalcilerin OMON (Özel harekat) kuvvetleri Gimry köyüne yerel saat ile 03.00 civarı bir baskın düzenledi ve evleri aramaya başladı. Köyün yerel sakinlerinden 5 Müslüman genç OMON (Özel harekat) kuvvetleri tarafından hiç bir belge gösterilmeden tutuklanmak istendi.

Olay kısa sürede cami minaresinden yapılan çağrı ile köye yayıldı ve genç-yaşlı, kadın-erkek hemen organize olan kalabalık köy halkı, işgalcilerin zırhlı BTR askeri birliği «1 UAZ, 2 URAL ve 30 kadar OMON (Özel harekat) kuvveti»nin Gimry köyünün etrafını bloke etmesine aldırış etmeden üzerine yürüdü. Diğer taraftan 5 gencin, tutuklanarak zorla bindirildiği UAZ askeri aracın önünü kesen yerel sakinler bir taraftan da işgalci OMON kafirini taş yağmuruna tuttu.

Rus işgalcilerin OMON (Özel harekat) kuvvetleri kalabalık köy sakinlerini korkutmak ve sindirmek için havaya ateş açtı ancak başarılı olamadı.

Aşagıda bir bölümünü izleyeceğiniz Rus işgalcil OMON kuvvetlerinin bu başarısız adam kaçırma girişiminin video görüntülerine dikkat ile bakarsanız, kukla yönetimlerin ve işgal kuvvetlerinin, Dağıstan Müslümanlarına karşı yürüttüğü her türlü zorbalıktan halk o kadar bıktı ki, gençlerin yanı sıra yetişkin kadınların da işgalcileri taşa tuttuğunu görürsünüz. Bu da Kafkasya bölgesinde yaşayan Müslüman halkı yok etmeye yönelik her türlü zulmü yapan Rus işgalcilere gösterilen öfkenin bir işareti anlamına gelir.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.