Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Dağıstan'da Çatışmalar: 14 Ölü ve Yaralı!

Dağıstan'da Çatışmalar: 14 Ölü ve Yaralı!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 10 Kasım 2012 Cumartesi | 12:59

Dağıstan cephesinin farklı bölgelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarda 3 işgalci öldürüldü. 8 işgalci ağır yaralanırken 3 mücahidde şehid oldu. Öte yandan Dağıstan yürek burkan bir katliama şahit olurken, Çeçenistan'da Grozni'ye yeni bir belediye başkanı atandı.
 
Karabudah'ta 1 Polis Öldü 7 Tanesi Ağır Yaralı

Dağıstan'daki haber kaynakları 8 Kasım Perşembe günü Karabudahkent bölgesi Gurbiki köyü ormanlık alanında Mücahidler tarafından açılan ateş sonucu 1 kukla polisin öldüğünü ve 7 tanesinin ağır yaralandığını duyurdu.
Haber kaynağının ilk verilerine göre Perşembe günü yerel saat ile 15.15 civarı Karabudakhkent bölgesi Gurbiki köyü ormanlık alanı civarında devriye gezen polis çetesinin yolunda bir patlama oldu ve kukla yönetimin UAZ devriye polis çetesi ormanlık alana sığınmak istediğinde o yönden üzerlerine ateş açıldı.

İlk verilere göre 1 kukla polis olay yerinde öldü ve 7 tanesi ağır yaralı olarak bölge hastanesine kaldırıldı.

Bazı işgal medya kaynakları «polis çetesi mensuplarının Perm bölgesi, Orlovskoy Oblastı'ından buraya transfer edildiğini ve Karabudakhkent bölgesi Gurbiki köyü ormanlık alanında Mücahidlerin peşinde olduklarını» bildirdi.

İşgal kaynakları haberi ilk olarak iki polis çalışanının hafif yaralı olduğunu duyurdu fakat bu versiyon tutmayınca ileri saatlerde kayıpları 1 ölü 7 ağır yaralı olarak ilan ettiler.

Temirhan-Şura'da 2 Topçu İstihbarat Subayı Öldürüldü

Dağıstan'ın Kremlin yanlısı MVD (İçişleri bakanlığı) yetkililerinin bildirdiğine göre, Temirhan-Şura (eski Buinaksk)'da 7 Kasım 2012 Çarşamba günü akşam saatlerinde bir otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucunda, Milli Savunma Bakanlığı personeli topçu istihbaratından 2 Subay öldürüldü.

Mücahidlerin mobil sabotaj grubu, Temirhan-Şura, Drujba semti, Lenin Caddesi üzerinden gelerek, Kirov ve Hamidov caddesinin kesiştiği nokta yakınında mürted subayın Subaru marka aracına, yerel saatle 20:30 civarı bir operasyon düzenledi.

Görgü tanıkları ise 3 kişiden oluşan,Mücahidlerin mobil sabotaj grubunun Lada Priora model bir otomobil ile olay yerinden uzaklaştıklarını bildirdi.

Hasavyurt'ta Yürek Burkan Olay!

Geçtiğimiz gün, (07 KasımÇarşamba) sabah saatlerinde, Dağıstan'ın Kremlin yanlısı baskıcı yönetimi NAK (Ulusal Anti-terör komitesi) silahlı polis çetesinin Hasavyurt kenti, 10 numaralı okulun yakınındaki 5 katlı bir binada bloke edilen 2 Mücahid ve eşine karşı yapılan acımasızca saldırı katliamının video görüntüleri Kafkasya Emirliği haber kaynakları tarafından yayınlandı.

Mücahidlerin kaldığı binadan sadece Hamza Vadim Kadımov ve eşi  Zamira Tutushea'nın 1 kız (2 yaşında) ve bir erkek (5 yaşında) çocuklarının ayrılmasına izin verildi.  İki masum çocuk bir vinç yardımı ile yüksek katlı binadan teslim alındıktan sonra kukla yönetim çetesi ağır silahlar ile saldırı başlattı.

Kukla yönetimin polis çetesinin iddiasına göre, teslim olmayı reddeden Ramazan Nurlaev ve (KE. Hasavyurt Cemaati eski Mücahid Komutanı Tagi Kadımov'un kardeşi) Hamza Vadim Kadımov ve Kadımov'un eşi Zamira Tutushea, kendilerinden sayıca ve teknik ekipman üstünlüğü olan ölüm mangasına karşı bir süre direndi ancak daha sonra hepsi şehid edildi.



Çeçenistan'da Kukla Değişikliği

İşgal altındaki Çeçenistan'ın başkenti Cevherkale(Grozni)'de yeni bir kukla, müslüman Çeçen halkının başına yönetici olarak atandı. Belediye Başkanı Muslim Haçiyev'in görevden alınmasından sonra yerine Ramzan Kadirov'un yakın akrabası olan İslam Kadirov getirildi.

Tıpkı Müslim Haçiyev gibi yaptığı kanunsuzlukları ile tanınan İslam Kadirov geçtiğimiz güç resmen belediye başkanlığına atandı. Bu arada İslam Kadirov'un halka danışılmadan, kukla Başbakan Ebubekir Edelgeriyev tarafından aday gösterilesi oldukça manidar karşılandı.

Henüz 20li yaşlarında olan İslam Kadirov'un belediye başkanlığa atanması Çeçen halkına dolaylı yollardan da olsa yapılan hakaretin göstergesidir.

2000 yılının Şubat ayı başlarında Hokurpaşa İsrapilov ile birlikte şehid düşen Cevherkale belediye başkanı Leçi Dudayev'in ardından başkanlığa getirilen tüm isimlerin Rus kuklası olduğunu hatırlatalım.

Kaynak: Kavkaz jihad + anadoluhaberim.com

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.