Anasayfa » , , , , , , , , , , , » Kadirovistler Masum Sivilleri Dövdü!

Kadirovistler Masum Sivilleri Dövdü!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 27 Ekim 2012 Cumartesi | 17:56


İnsan Hakları Merkezi “Memorial”, Rus işgali altındaki Çeçenistan’da silahlı Kadirovitslerin saldırısına uğrayan bir sivilden şikayet mektubu aldığını duyurdu.

Bilgiye göre, başkent Grozny bölgesinde yer alan Tolstoy-Yurt Köyü sakini Kazbek Said-Sultanovich Khasbulatov, eşi Rosita Arsamakov ve küçük oğlu Zelimkhan ile birlikte 17 Ekim tarihinde arabasıyla Grozny’e giderken işgalci Rus güçleri için çalışan Kremlin destekli rejimin silahlı haydutları Kadirovitsler tarafından yol üzerindeki bir kontrol noktasında durduruldu. Arabadan indirdikleri Kazbek’e 5 metre kadar ileride çeşitli sorular sormaya başladılar, bu esnada gelen seslere başını çeviren Kazbek, bir başka silahlı Kadirovitsin eşi Rosita’nın saçını tuttuğunu ve arabadan indirmeye çalıştığını gördü. Hemen kendisini sorgulayan Kadirovitsi iterek eşinin yanına doğru hamle yaptı ama diğer silahlı Kadirovitsler üzerine çullanarak onu durdurdu. Kadirovitsler, Kazbek’i yol kenarındaki bariyerlere doğru sürükledi ve dövmeye başladı. Buradan da kontrol noktasındaki binaya soktular ve dövmeye devam ettiler. Gözü dönmüş Kadirovitsler arabadaki küçük Zelimkhan’ı da aşağıa indirdiler ve dövmeye başladılar, ne var ki bu aradaki karmaşadan yararlanan Zelimkhan babasının dövülmesini cep telefonu ile videoya aldı.

Bina içerisindeki Kadirovitsler Kazbek’i döverken dışarıda kalanlar da silahlarını Zelimkhan ve Rosita’ya doğrultmuş vaziyetteydi. Bir süre sonra Kazbek’ten kendileri hakkında şikayetçi olmadığına dair kağıt imzalamasını istediler ama Kazbek bunu reddetti. Bunun üzerine kontrol noktasındaki Kadirovitslerin amiri daha fazla kargaşa çıkmasını istemiyorsa dediklerini yaparak gitmesini istedi, Kazbek’te imzalasa bile bir şeyin değişmeyeceğini oğlunun çoktan dayak görüntülerini videoya aldığını söyledi. Bunun üzerine Kadirovitsler hemen Zelimkhan’ın telefonuna el koydu ve içindeki videoları da sildi. Kazbek istenilen belgeyi imzaladığında da gitmesine izin verildi.

Eve döndüklerinde bir doktor ilk yardımda bulundu ve vakit geçirmeden hastaneye gitmesinin iyi olacağını söyledi. 18 Ekim günü Kazbek, 9 Numaralı Grozny Şehir Hastanesi Acil Servisi doktorları tarafından muayene edildi ve Adli Tıp Bürosu uzmanlarından Tamara Tepsaoveya’da Kazbek’i ve verilen raporu kontrol etti. Doktorlar Kazbek’in vücudunda çok sayıda ezik olduğunu, ayrıca bir beyin sarsıntısı geçirmekte olduğunu raporlayarak hastaneye yatması gerektiğini ifade etti, ancak Kazbek eve geri dönmek istedi.

Kazbek, Kadirovitslerin yasadışı muamelesi hakkında şikayette bulundu ama şaşırtıcı bir şekilde o Kadirovitsler de kendilerine direndiği ve onları dövdüğü iddiasıyla Kazbek hakkında şikayette bulundu. Halen şikayetiyle ilgili herhangi bir işlem yapılmamasından endişe duyan Kazbek Khasbulatov, “Buna inanabiliyor musunuz? Söyledikleri doğru olsaydı, eve geri dönmeme müsaade ederler miydi sizce?” dedi.

Kaynak: Waynakh Online

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.