Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , » Cephede Son 3 Gün İçinde Meydana Gelen Olaylar:

Cephede Son 3 Gün İçinde Meydana Gelen Olaylar:

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 23 Ekim 2012 Salı | 18:44


Kafkasya Emirliği Çeçenya, Dağıstan ve İnguşetya Vilayetlerinde son üç gün (20-23 Ekim 2012) içinde  meydana gelen son olayların ve gelişmelerin kısa özetleri şöyledir.

Dağıstan Vilayeti

— 20 Ekim Dağıstan kukla yönetimi yerel mürtedlerine göre, Shamilkale (eski Mahaçkale)'de silahlı bir çatışmada bir Mücahid şehid (İnsh'Allah) oldu. Kuklalara göre Mücahidin adı Beksultan Hiyasov olarak açıklandı. İddiaya göre, dün gece (20 Ekim Cumartesi) yerel saat ile 21.00 civarı Shamilkale (eski Mahaçkale) Petra caddesinde evlerden birinde Mücahid şüphelileri kukla yönetim polis çetesi tarafından bloke edildi ve silahlı çatışma sonrası Hiyasov şehid (İnsh'Allah) edildi.

— 21 Ekim Shamilkale (eski Mahaçkala) yerel sakini Raisat Nuruhalayeva,aynı zamanda Hukuk Fakültesi 5.kurs öğrencisi olan polis memuru kardeşi 24 yaşındaki Alihan Nuruhalayev'in kaybolduğunu bildirdi.  Kardeşinin bildirdiğine göre, yerel işbirlikçi kukla polis 17 Ekim'den bu yana bulunamadı.

— 21 Ekim Khasavyurt yerel sakinlerinin verdiği bilgilere göre, kukla yönetim ve Rus işgalcilerin «URAL» askeri  çetesi tarafından Khasavyurt bölgesi yerel sakinlerine karşı Kafkasya Emirliği Mücahidlerine yardımcı oldukları bahanesi ile cezalandırma ve misilleme eylemleri devam ediyor. Khasavyurt yerel sakinleri «20 Ekim gecesi bölgeye giriş çıkışların kukla yönetim silahlı güvenlik çetesi tarafından denetim altına alındığı ve gece boyunca Matsul-Aul civarının havadan ve karadan topçu atışı ile bombalandığını» bildirdi. Henüz gerçekte orada neler olduğunun ayrıntıları Mücahid kaynaklarca duyurulmadı.

— 22 Ekim Shamilkale (eski Mahaçkala) de yerel saat ile sabah 04.30 civarı içinde 3 yolcusu olan bir araca kukla yönetim polis çetesi tarafından ateş açıldı ve araçta bulunan yolculardan biri olay yerinde öldü. Kukla yönetim MVD (içişleri bakanlığı) raporunda, «Polis çetesinin devriye gezdikleri sırada şüpheli bir araçtan kendilerine ateş açıldığını ve çıkan silahlı çatışmada araç içindeki şüphelilerden ikinin kaçarak sağ olarak kurtulduğunu ve bir şüphelinin olay yerinde öldüğünü» bildirdi.

Bazı Rus medya kaynakları da ölen Shamilkale (eski Mahaçkala) yerel sakininin adını 24 yaşında Magomed Gasminov olarak duyurdu. İşgalci medyaya göre, Magomed Gasminov Kafkasya Emirliği Mücahidlerinden biriydi ve kukla Dağıstan yönetim polis çetesi tarafından arananlar listesinde adı bulunuyordu.

Çeçenya (Nohçiyçuo) Vilayeti

— 21 Ekim Çeçenya baş kukla Kadırov yerel kaynakları paralı bir askerin başından vurularak öldüğünü duyurdu. Kuklalara göre, işgalci kafirlerin Urus-Martan Zırhlı birlikler filosu paralı askeri, Tank bakımı sırasında, Tank üzerinde montajlı Kalashnikov silahı ile kazara başından vuruldu ve aldığı ölümcül yara yüzünden olay yerinde öldü. Ancak yerel kaynaklar kuklaların iddiasını yalanladı ve paralı askerin bunalım sonucu Tank üzerinde montajlı Kalashnikov silahı ile intihar ettiğini bildirdi.

— 22 Ekim Çeçenya Caharkale (eski Grozny) de Mücahidlere yiyecek ve sağlık malzemesi yardımı yaptığı iddiası ile 21 yaşındaki Sunja yerlisi bir yerel sakinin Kadırov mürted polis çetesi tarafından tutuklandığını duyuruldu.

Ğalğayçö (İnguşetya) Vilayeti

— 23 Ekim  Rus işgalcilerin medyası tarafından 23 Ekim Salı sabahı Güney Osetya- İnguşetya sınırı Çermen yerleşim birimi, 105-m KPM DPS (içişleri bakanlığı) Trafik Polisi kontrol noktasında büyük bir patlama meydana geldiğini duyuruldu.

Haber kaynaklarının verilerine göre, ilk bilgilere göre, DPS (içişleri bakanlığı) Trafik Polisi kontrol noktasında bulunan 1 mürted polisin öldüğü ve 3 tanesinin ağır yaralandığı duyuruldu. İleri saatlerde ise 1 mürted polisin öldüğü ve 4  tanesinin ağır yaralandığı haberi verildi.

Diğer bilgilere göre de, Şehadet eylemcisi Kafkasya Emirliği Mücahidi, içinde 50 kg TNT şiddetine eş değer patlayıcı yüklü VAZ 2109 model bir araç ile DPS (içişleri bakanlığı) Trafik Polisi kontrol noktasına yaklaştığında aracı patlattı ve 80 metre kare alanda etkili olan patlamanın şiddeti ile kontrol noktasındaki bina tamamen tahrip oldu. Şehadet eylemcisi olay yerinde şehid (insh'Allah) olurken beraberinde kukla yönetimin 1 kukla yönetim trafik polisi öldü ve 4 tanesi ağır yaralandı. Ancak kukla yönetimin gerçekte kayıplarının sayısı netleşmedi.

Hatırlatalım, geçtiğimiz Ramazan Bayramında İnguşetya, Malgobek bölgesi Sagopshi köyü alanında benzer bir şehadet eyleminde de 23 kukla yönetim polisinin öldüğü ve yaralandığı çok sonra netleşmişti. O olayda, Mücahidler tarafından infaz edilen bir kukla polis memuruna yapılan cenaze merasimine Kafkasya Emirliği Şehadet eylemcisi bir Mücahid tarafından şehadet saldırı düzenlemesi sonucu 8 kukla polis memuru öldürülmüş ve 15 kukla polis memuru ağır yaralanmıştı. İlaveten o olayda, en az 4 kukla polis aracı hasar gördü.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.