Anasayfa » , » Çeçenya Emiri Hamzat'ın biat açıklaması

Çeçenya Emiri Hamzat'ın biat açıklaması

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 11 Nisan 2014 Cuma | 15:20

Çeçenya'daki mücahidlerin emiri komutan Hamzat, Kafkasya Emirliği'nin yeni emiri Şeyh Ali Ebu Muhammed'e biat (bağlılık yemini) ettiğini duyurdu.

2011 yılının Temmuz ayında, şehid (inşallah) Dokko Umarov döneminde Kafkasya Emirliği emir naibliğine(yardımcılığına) Emir Hüseyin Gakayev'le birlikte atanan Emir Hamzat'ın, Umraov ve Gakayev'in şehadetinden sonra yeni emir olması bekleniyordu.

Ancak Kafkasya Emirliği cephe komutanları şurası, yeni emir olarak Dağıstan'ın tanınmış cihadi-selefi davetçilerinden Şeyh Ali Ebu Muhammed'i (Aliashab Kebekov'u) getirdi.

Dokko Umarov döneminde Kafkasya Emirliği kadısı ve Dağıstan şer'i kadısı olarak görev yapan Şeyh Ali Ebu Muhammed, Çeçen mücahidler arasında 2010-2011 yılları arasında çıkan fitnede arabuluculuk yapmış ve birçok faydalı çalışmada bulunmuştu.

Aynı zamanda, Şamil Basayev'in kurduğu Riyadus Salihin(Şehidler Tugayı) istişhad örgütünün lideride olan Emir Hamzat'ın, Şeyh Ali Ebu Muhammed'e biat etmesiyle birlikte "direnişin Çeçenlerden Dağıstanlılara geçmesi infial çıkarır" düşüncesini de boşa çıkarmış oldu.

Hatırlanacağı üzere, Kafkasya Emirliği vilayetlerinin emirleri ve IŞİD sözcüsü Adnani çeşitli açıklamalar yaparak Şeyh Ali'ye desteklerini beyan etmişti.

İşte emir Hamzat'ın biatini yenilediği o açıklama: 



Daha önce Çeçenya'nın batı cephesi emirliğini de yapan Emir Hamzat'ın bazı fotoğrafları: 









Kaynak: Abdulkadir Polat / Takva Haber 

1 yorum:

  1. ALLAH HEPINIZIN SEHADETINI KABUL ETSIN BIZLERIDE SIZIN YOLUNUZDE GELENLERDEN EYLESIN INSALLAH

    YanıtlaSil

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.