Anasayfa » , , » Dokko Umarov'un şehadeti hakkında

Dokko Umarov'un şehadeti hakkında

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Mart 2014 Perşembe | 10:39

Kafkasya Emirliği Genel Komutanlığı, Emir Dokku Ebu Osman’ın şehadetini resmen ilan etti.

Emir Dokku Ebu Osman, Çeçenya’nın Ruslar tarafından işgal edildiğini duyduğu 1994 yılında cihada koştu. O, Rusya’daki kazançlı ticaretini bıraktı ve memleketine döndü.

Dokku Ebu Osman, o zamandan beri sadece bir kez Çeçenya’dan çıkmak zorunda kaldı. 2000 yılının başlarında ağır şekilde yaralanması nedeniyle Çeçenya’dan çıktı ve tedavisinin ardından yine memleketine dönerek cihadına devam etti.

1994-1996 arasında cereyan eden ilk Çeçen-Rus Savaşı’nın ardından eski devlet başkanı Aslan Mashadov, Emir Dokko’yu “Güvenlik Konseyi”ne genel sekreter olarak atadı. Emir Abdülhalim Sadullayev’in 2006 yılında şehid olmasının ardından ise Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

2007 yılına gelindiğinde ise Emir Dokku, tevhid bayrağını kaldırdı ve Kafkasya Emirliği’ni ilan etti. O’nun bu hareketi, farklı tipten sekülaristlerin kinini çekti fakat tevhid sancağı altında toplanan Kafkasya mücahidlerinin genel desteğini aldı.

Dokku Umarov, hayatının 20 senesini cihada verdi. Yüksek mücadele yeteneği, yumuşaklığı ve kararlılığı sıradan mücahidlerin sevgi ve saygısını kazanmasına sebep oldu.

O, tüm dünya çapındaki mücahidler arasında büyük itibar sahibi oldu. O’nun fikirleri, mücahidler tarafından dinlendi. O’nun sözleri, savaşan mücahidler için her zaman kayda değer bulundu.

Dokku Ebu Osman, Allah ile yaptığı sözleşmeye sonuna kadar sadık kalan muvahhidler zümresine dahil oldu. İşte bu, Allah (azze ve celle)’nin haklarında şöyle buyurduğu kazananlar topluluğudur:

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.Onlar, Allah'tan gelen nimet ve keremin; Allah'ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler”.
(Al-i İmran,169-171)  

Her bir kulun ömrü, Allah tarafından belirlenmiştir. Yaratılmışlardan hiçbiri onu erteleyemez ve öne alamaz.

Herkes, vakti geldiği zaman yeniden diriltilecektir!

Herkes, bu dünyada iken kiminle birlikte ise O’nunla birlikte haşredilecektir!

O halde her birimiz, henüz vakit varken seçtiği yola ve yol arkadaşlarına bir bakalım!

Son olarak; herşeyi işiten ve gören Allahu Teala, bizlere kafidir.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.