Anasayfa » » Dağıstan'da patlamalar ve polislere saldırılar

Dağıstan'da patlamalar ve polislere saldırılar

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 30 Ekim 2013 Çarşamba | 23:35

Rus işgalcilerin haber kaynaklarının bildirdiğine göre; Dağıstan’ın başkenti Şamilkale(eski Mahaçkale)’de bulunan Korkmasov ve Dahadayeva caddelerinin kesiştiği kavşakta dün(30 Ekim) yerel saatle 16:30 sıralarında bir otomobil büyük patlamayla infilak etti. Ayrıca polis devrisine de saldırı silahlı düzenlendi.

Dağıstan’ın başkenti Şamilkale(eski Mahaçkale)’de bulunan Korkmasov ve Dahadayeva caddelerinin kesiştiği kavşakta bir otomobil büyük patlamayla infilak etti.

Patlamanın ardından yaklaşık 15 dakika geçtiği ve pek çok polisin olay mahallini kordon altına aldığı esnada bir patlama daha meydana geldi.

Patlama sonucu Rus yanlısı polislerden pek çoğunun yaralandığı bildirildi ancak net bir rakam verilmedi.

Bu arada Rus medyası, Dağıstan’daki yerel yetkililere dayanarak patlamayla ilgili çelişkili bilgiler veriyor. Bunlardan biri, patlatılan yerin alkollü içeceklerin satıldığı bir mağaza olduğunu iddia etti. Patlama sonucu 1 kişinin öldüğü,14 kişininse yaralandığı bilgisi verildi.

Patlama yerinde yangında çıktığı bildirildi. Yerel kaynaklar, bölgeden gaz hattının geçmekte olduğunu ve bu nedenle patlamanın şiddetinin güçlü olduğunu belirtti.

Olay mahallinden çekilen fotoğraflar:

 
 


POLİS DEVRİYESİNE SALDIRI

Kafkasya Emirliği'ne yakın haber kaynaklarından UmmaNews‘in bildirdiğine göre; Şamilkale (eski Mahaçkale)'de geçen gün (28 Ekim) öğleden sonra Rus işbirlikçisi polis devriyesine bir saldırı düzenlendi. Olayda bir polisin yaralandığı açıklandı.

Silahlı saldırı, yerel saatle 14:40 sularında, "İmam Şamil" caddesinde meydana geldi. Kukla polis, üzerindeki kurşun geçirmez yelek sayesinde ölümden kurtuldu. Olayla ilgili diğer ayrıntılar bilinmiyor.

Öte yandan bu olaydan yaklaşık yarım saat sonra yine "İmam Şamil Caddesi"nde bulunan ve alkollü içki ticareti yapan "Kristal" isimli büyük bir mağazaya silahlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda ise,mağazada koruma görevlisi olarak çalışan bir kişinin göğsünden yaralandığı açıklandı. Söz konusu mağazanın sahibinin daha önceden birkaç kez alkollü içecek satmaması konusunda uyarıldığı öğrenildi.

Kaynaklar:
Ümmet-i İslam.com
Kavkaz Center.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.