Anasayfa » » Şeyh Şamil'in Köyü Ele Geçirildi

Şeyh Şamil'in Köyü Ele Geçirildi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 12 Nisan 2013 Cuma | 13:45

Dağıstan'da mücahidler Gimri köyünü ele geçirdi. Bölgede yoğun çatışmalar sürerken son birkaç gündür Çeçenistan'da da şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.   

RUSYA ŞOKA UĞRADI

Rusça yayın yapan haber ajansları Dağıstan'ın Gimri köyünün kontrolünün mücahidler tarafından ele geçirildiğini bildirdi. Şeyh Şamil'in doğduğu yer olarakta bilinen köyün ele geçirildiği iddialarını mücahidlere yakınlığıyla bilenen Kavkaz Center ajansının Rusça servisi de onayladı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Untsukul bölgesinde bulunan Gimri köyüne dün sabah saatlerinde Rus işgalcilere ait 40 araçlık askeri konvoy giriş yaptı. Gimri'deki evlerde arama yapmaya başlayan Rus kuvvetleri şiddetli bir mukavemetle karşılaştı ve çatışmalar başladı.

Çatışmalar sonunda köyün kontrolünü kaybeden Rus güçlerinin takviye birlikler aldığı ve sivil halkın bölgeden çekilmeye başladığı iddia ediliyor.

Gün boyu yaşanan çatışmalarda toplam 3 mücahidin şehid edildiği ve 5 işgal aracıyla birlikte birçok Rus askerinin öldürüldüğü bildirildi. Rus yetkililer her zaman olduğu gibi kendi kayıpları hakkında bilgi vermekten kaçındı.

YETKİLİLER PAZARLIK MASASINDA!

Köyü ele geçiren mücahidlerle irtibat kurmaya çalışan Ulusal Anti-Terör Komitesi (NAC) yetkileri basın mensuplarına açıklamada bulunarak, toplam kaç savaşçının köyde olduğunu ve tam olarak ne istediklerini bilmediklerini açıkladı.

Yetkililerin iddiasına göre mücahidler köyden çekilmelerine izin verilmezse ülkenin bazı yerlerinde bombalı eylemler yapma tehtidinde bulundu.

HALK MÜCAHİDLERDEN DEĞİL RUSLARDAN TEDİRGİN

Ahmed Hacıyev isimli Gimri köyü sakini, çatışmaların başlarında köyü terk ettiğini ve döndüğünde evinin soyulduğu iddia etti. Hırsızlık mağduru Hacıyev'e göre Rus komandoları her operasyonda olduğu gibi evlerin kapılarını kırarak küçük ve değerli eşyaları çaldı.

ÇEÇENİSTAN'DA MAYINLI SALDIRILAR SÜRÜYOR!

Geçtiğimiz haftalarda işgal altındaki Çeçenistan'ın Bamut köyünde sözde temizlik operasyonu yapan Rus kuvvetleri ağır kayıplar vererek mücahidlerin dağlara çekilmesine engel olamamıştı.

Bölgede arama-tarama faaliyetlerine devam eden Rus birliklerine ait UAZ marka araç mücahidlerce havaya uçuruldu. İmha edilen araçta kaç askerin olduğu ise açıklanmadı.

Ayrıca mücahidlerin döşediği mayınlar bölgede bulunan askerlerin ilerlemesine engel olmaya evam ediyor.

9 Nisan Salı günü Bamut köyü yakınlarında bir mayının patlaması sonun 1 işgal askeri öldü, 1 askerde ağır yaralandı.

Abdulkadir Polat - Anadolu Haber Günlüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.