Anasayfa » » Kafkasya Emirliği Kadısı Kadirov'u Eleştirdi

Kafkasya Emirliği Kadısı Kadirov'u Eleştirdi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 1 Nisan 2013 Pazartesi | 19:36

Rus kuklası "Çeçen Başkanı" Ramazan Kadırov'un İslam anlayışı, Kafkasya Emirliği Müslümanlarını kadısı (dini otorite) tarafından açık bir şekilde sorgulandı.

Kadı Ebu Muhammed'in video-beyanatı, 22 Mart günü Kavkaz Center, Hunafa, İslamdin, Vdagestan, Kavkaz Jihad, Djamaat Takbir gibi İslami web sitelerine yayınlandı.

Ebu Muhammed videoda tek başına, önünde bir lebtab ve arkasında siyah kelime-i tevhid bayrağı olduğu halde görülüyor.

Kendisi Dağıstanlı olan KE Genel Kadısı; akıcı, berrak fakat ağır aksanlı bir Rusça ile, Müslümanlara karşı misillemelerini dini terimlerle haklı çıkarma çabasına girişen Çeçen polisleri, kolluk görevlileri ve üst düzey yöneticilere hitap ediyor. Mücahidlerin dinleri ve vatanları için mücadele ettiklerini belirtiyor.


Şeyh Ebu Muhammed, polislere hasseten kimin adına ve hangi amaçla mücahidlere karşı savaştıklarını soruyor:

"Eğer cesaretiniz varsa o zaman Putin için savaşmadığınızı ve O'na tükürdüğünüzü söyleyin!" diyor ve ekliyor: "İman edenler Allah yolunda savaşırlar. İşte bu yüzden biz sizi kafir olarak görüyoruz."

Şeyh ayrıca yüksek rütbelilere sesleniyor ve onlardan "tüm halkı yok etmek anlamına gelse dahi Putin'in emirlerini uygulayın!" diyen yetkililerle ilişkilerini sonlandırmalarını istiyor. Ve onları, "tüm Müslümanların soyunun kesilmesini beklemektense Kuzey Kafkasya'da süregelen soykırımı engellemek için cihada katılmaya" davet ediyor.

Ebu Muhammed yine Kadırov'un, Kuzey Kafkasya mücahidlerine yönelik "şeytanlar" gibi sözlerini eleştirdi ve Kadırov'dan bu suçlamalarını kanıtlaması için Kuran'dan delil getirmesini istedi. Şeyh, Kadırov'a şöyle tavsiyede bulundu: "o evcilleşmiş sözde alimlerinin hepsini topla ve onlara senin şeytanın bir kölesi olmadığını ispat ettir! Neden? Çünkü her fırsatta efendinin gözüne girebilmek için bizim şeytanlar olduğumuzu söylüyorsun. Bundan sonra gerçek şeytan kimdir? Ya Putin'in şeriata göre yaşayan bir Müslüman olduğuna inanıyorsun ya da bize sadece Allah'ın kelimesini yüceltmek istediğimizden dolayı düşmanlık etmenden başka sebep yoktur."

Bu bağlamda Kadırov'un, şimdiye kadar cihada yönelik iftiralarına delil teşkil etmesi açısından, Kuran'dan tek bir pasaj dahi olsa atıfta bulunduğu vaki olmadığını belirtelim. O'nun atıfta bulunduğu otoriteler yalnızca babası Ahmed Hacı Kadırov ve Putin'dir.

Şeyh Ebu Muhammed konuşmasında, Kadırov'un Putin'e karşı olan aşkının teolojik sonuçlarını da irdeliyor: kişi ahirette bu dünyada en çok sevdikleriyle birlikte olacaktır. O halde Kadırov da Putin ile birlikte olacak ve bunun doğal sonucu olarak tüm suçlarından dolayı cehennemde beraber yanacaklar.

Kafkasya Emirliği kadısının Kuzey Kafkasya'daki kukla yöneticilere bir sonraki çağrısı ise şöyle oldu: "Eğer kendinizi Müslüman sayıyorsanız o halde şeriatı uygulayın; biz de size karşı yürüttüğümüz savaşa son verelim. Sizler gerçekten Müslüman olsaydınız, Allah'ın farz kıldığı şekilde, o size haraç ödeyinceye kadar Putin'e karşı savaşırdınız.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.