Anasayfa » » Çeçenler Rusya İle Savaş İçin Alıştırma Yapıyor

Çeçenler Rusya İle Savaş İçin Alıştırma Yapıyor

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 11 Nisan 2013 Perşembe | 16:15

Joseph Farah'ın G2 Bülteni'ne göre Suriye'de muhalif saflara Çeçenlerin dahil olması bu Sünni savaşçıların Suriye'de bir İslami Emirlik kurma ve ülkeyi Şeriat Kanunlarına göre yönetme niyetinde olduğu izlenimi uyandırıyor.

Ve Çeçen savaşçıların Suriye'de ki çalışmaları kendileri için pratik bir uygulama da olabilir çünkü Çeçenler ayrıca aynı savaşı Kafkasya Emirliği'nde Rusya'ya karşı vermektedirler. Orada da İslam savaşçıları Şeriat için savaşmaktadırlar.

Kafkas Mücahidleri Kafkasya Emirliği'ni kurdu ve Rusya'dan ayrıldı. Ve pek çok etnik Rusta aynı düşüncededir.

Ne var ki, Putin diğer etnik milletler başta olmak üzere benzer pek çok halkın aynı şekilde Moskova'dan bağımsızlıklarını isteyebileceği ve dolayısıyla birleşik mafya devleti Rusya'nın varlığına potansiyel bir tehdit olacakları kaygısından KE'nin ayrılması düşüncesini reddetti.

Ünlü Rus katili ve hırsızı Putin özellikle gümrüksüz bir bölgede tüm eski Rus kolonilerini birleştirerek bir Avrasya Birliği kurarak Sovyetler Birliği'ni yeniden kurma teşebbüsünde bulunduğu bir zamanda böyle bir durumun Rusya'nın parçalanmasına yol açabileceğine inanıyor.

Rus işgali altındaki ülkelerinin dışında yaşayan Kafkasyalılar için Suriye'ye savaşa gitmek Rusya ile savaşmak üzere KE'ne geri dönmekten daha kolaydır. Bunun sebebi Rus KGB'si ve Moskova yardakçısı Ramzan Kadirov başkanlığında kukla "Çeçen hükümetinin" uyguladığı sıkı sınır denetimleridir.

İlaveten, Çeçenlerin savaşmak için geri dönmeleri durumunda bunun aile ve dostlarına kötü yansımaları olabilir.

Kendileri de Sünni olan Türk yetkililerin Çeçenlere kendi topraklarından Suriye'ye geçmelerine izin vermesinden bu yana Çeçenlerin Suriye'ye ulaşmaları daha kolaydır.

Çeçenlerin için bunun olumsuz yanı Rus vilayetindeki Çeçenlerin sahip oldukları savaş deneyimine sahip olmamalarıdır. Bu savaş deneyimi eksikliğinden Suriye'deki savaşta ilk kayıp verenlerden oluyorlar. Çeçenler arasındaki kayıpların çoğu Alevi kuvvetlerinin güçlü kaldığı Halep civarında yaşanan çatışmalarda oldu.

Suriye savaşında öldürülen bu Çeçenlerin aileleri için de bir sorun vardır. Çünkü Rusya zor durumdaki diktatör Esad hükümetinin ana destekçisidir.

Kuzey Kafkasya Dağlarından gelen Çeçenler İslam savaşçılarıdır. Suriye'de savaşan Çeçenler bir diğer İslami grup El Nusra ile birlikte savaşıyorlar.

Haber kaynaklarına göre Suriye'de belli başlı 3 Çeçen grubu vardır. Üç grupta Ceyş'ül Muhacirin vel Ensar olarak bilinen Muhacir ve Ensar Ordusu çatısı altında birleşti ve Suriye'nin en büyük şehri Halep ve civarında Cihad etmeyi sürdürüyorlar. Söylentilere göre Çeçenlerin liderleri Gürcistan'ın Pankisi Vadisi'nden gelmektedir.

Grupların liderliğini Çeçenlerin yaptıkları görülürken birlikler İnguşetya, Dağıstan, "Kuzey Osetya" Kabardey Balkar gibi Kuzey Kafkasyalı diğer etnik halklardan Mücahidlerden oluşuyor. "Osetlerin" çoğu Suriye'ye gelmeden önce Mısır'a İslami eğitim almak için giden eski öğrencilerdir. Ayrıca Şeriat için savaşan yabancı savaşçılar içinde 200 kadar Tatar Müslümanı da bulunuyor. Bu gelişme Tatarların kendi bağımsızlıklarını elde etmek için savaşmaya geri döndüklerini gören iktidardaki Rus KGB adamları için ilave bir endişe kaynağıdır.

Kaynak: WND

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.