Anasayfa » » Çeçen Komutan Suriye'de Ordu Kurdu

Çeçen Komutan Suriye'de Ordu Kurdu

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 1 Nisan 2013 Pazartesi | 19:16

Kafkasya Emirliği'nin bir komutanı Ebu Ömer El Çeçen Ceyş'ul Muhacirin vel Ensar veya Muhacirler ve Ensar Ordusu kurdu ve çeşitli Suriyeli savaşçı birliklerini saflarına kattı. Muhacirler Tugayı'nın komutanı olan Ebu Ömer Cabhat El Nusra ile birlikte savaşıyor.
 
Mart 2013'de Ebu Ömer El Çeçen'in komutanlığını yaptığı Ketibet'ul Muhacirin ya da Muhacirler Tugayı'na Ketibe Hattab veya Hattab Tugayı ve Ceyş Muhammed veya Muhammed Ordusu'nun katılmasından sonra Ketibe (Tugay) yapısının yeniden organize edilmesine karar verildi. Sonuçta Çeyş'ul Muhacirin vel Ensar veya Muhacirler ve Ensar Ordusu kuruldu.
 
Başlıca Halep eyaletinde savaşan Muhacirler ve Ensar Ordusu Suriye Cihadında en meşhur gruplardan biridir.
 
Muhacirler ve Ensar Ordusu saflarında aralarında Kafkasya Emirliği dahil çok farklı ülkelerden Müslüman gönüllülerin savaştığı 1000'i aşkın Mücahid bulunmaktadır.
 
1 hafta önce Muhacirler Tugayı'nda savaşan Ebu Kemal İsveçli adında İsveçli bir savaşçının çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi.
 
Ebu Ömer El Çeçen'e beyat eden Suriyeli Mücahidleri gösteren bir video yayınlandı. Videoda bazıları Cihad bayrakları sallayan yüzlerce Mücahid görünüyor.
 
Videoda bir diğer komutan Emir Seyfullah "Allah'ın kanunlarını kurmak için buraya geldik...Bizim bir amacımız var: o da Şeriat'ı yani Allah'ın kanununu kurmak" dedi..
 
Emir Seyfullah ayrıca farklı Cihad bölgeleri arasında bir ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi.
 
"Bizce Suriye, Mısır, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Kafkasya, ya da herhangi bir yer arasında bir fark yoktur" dedi.
 
Bir başka video Halep'te Handara'da ki askeri bir üssün ele geçirilmesi gösteriliyor. Yine, videounun arka planında Cihad bayrakları sallanırken görülüyor.
 
Ebu Ömer El Çeçen'in ortaya çıktığı ilk video açıklaması 7 Şubatta yayınlandı. Video da onun etrafında Cihad bayrağının ardında ağır silahlı 19 savaşçı ile birlikte oturduğu görünüyordu.
 
Kafkasya ve güney Rusya'dan savaşçılar genellikle Çeçen savaşçılar olarak tanımlanır. Çeçen savaşçılar aylardır (Kafkasyalı savaşçılar) Suriye cihad meydanındadır. Ekim 2012'de Cabhat El Nusra komutası altında Özgür Suriye Ordusu'nun bir birliği ile birlikte bir grup Çeçen muhacir Halep'te yer alan en önemli Alevi hava savunma ve Scud füze üssünü ele geçiren büyük operasyonda yer almışlardı.
 
Mücahid Tugayının Halep'te Ekim ayında gerçekleştirilen operasyondan sonra Alevi ordu üslerine yönelik diğer iki büyük operasyona da katıldığı biliniyor.
 
Aralık ayı ortalarında Mücahid Tugayı, Cabhat El Nusra ile birlikte Şeyh Süleyman üssü ya da 111.Üssün ele geçirmişti. Çatışmalara Arap ve Orta Asyalı Mücahid savaşçılar da katılmıştı.
 
Şubay ayı ortasında Cabhat El Nusra, Tevhid Tugayı ve Muhacirler Tugayı ile birlikte Suriye'nin doğusunda Halep'in ana havaalanı yakınında bulunan Esad ordusuna ait 80. Tümen (ya da Tugay) üssüne saldırı düzenlemişti.
 
Kafkasya Emirliği Emiri Dokku Ebu Osman Kafkasyalı savaşçıları ve Suriye'de ki Mücahidleri övmüştü. Emir Dokku Ebu Osman Kasım 2012'de Suriye Cihadına ilişkin bir konuşma yapmıştı, konuşmasında:
 
"Kardeşlerime sesleniyorum, biz Kafkas Mücahidlerinin sizin için dua ettiğimizi, melekleri ile ve her şekilde size yardım etmesi için Allah'a dua ettiğimizi vurgulamak istiyorum" demişti.
 
Konuşmasında Dokku Ebu Osman Suriyeli Mücahidleri Türk, Suud, Mısır, Amerikan ya da İngiliz parası kullanarak, Beşar Esad rejimini demokrasi bahanesi altında başka bir tağutla değiştirmemeleri konusunda uyarmıştı.

Kaynak: Kavkaz Center

1 yorum:

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.