Anasayfa » » 21 Nisan 1996'da Cevher Dudayev Şehid Edildi

21 Nisan 1996'da Cevher Dudayev Şehid Edildi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 22 Nisan 2013 Pazartesi | 15:06

Resimde: Cevher Dudayev bir uydu telefonuyla konuşurken. O, roketin sesini duydu, profesyonel pilot ve bir asker olarak Cevher başını havaya kaldırdı ve durumu gördü, duruşunu değiştirmedi ve ölümü kabullenmeye hazırlandı. (Fotoğraf Amerika Birleşik Devletleri NSA'ya bağlı bir Amerikan dergisinden alındı. ABD NSA roketin vurşunun gerçek zamanlı bir video görüntüsünü aldı)



***

21 Nisan 1996 akşamın sonlarına doğru Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nın ilk Cumhurbaşkanı General Cevher Dudayev bir terörist saldırı sonucu şehid oldu.

Dudayev, Çeçenya'nın batısında Gehi-Çu köyü yakınındaki ıssız bir yerde bir uydu telefonu ile konuşurken bir roket saldırısı düzenlendi.

Rus liderliği, Dudayev'i öldürerek Çeçen direnişini kıracağını ve savaşın işgal ordusu lehine sona ereceğini ümit etti.

Ancak sonraki olaylar gösterdi ki Kremlin'in umutları arzulanan semereyi vermedi. İşgalciler Çeçenya'nın dışına sürüldü.



***

Yeni bir kafir Rus işgalinin sonucu olarak Cihad, Kuzey Kafkasya'nın tüm kesimlerine sıçradı.

Bugüne kadar oldukça bol miktarda bilgi ve belge bir araya getirilerek Cevher Dudayev cinayeti üzerine kısmen ışık tuttu.

Dudayev'e karşı terörist saldırının ABD ve Rusya istihbarat servislerinin işbirliğinde ve her iki ülkenin üst düzey askeri ve siyasi liderlerinin doğrudan müdahelesiyle yapıldığı ortaya çıktı.

Varsayımlardan birine göre, Dudayev'in bulunduğu yerin koordinatları Rus tarafına "INMARSAT" sistemi kullanarak Çeçen devlet başkanının telefon görüşmelerini dinlemekte olan Clinton yönetimi ve Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA)doğrudan emirleriyle geçildi.

Buna ilaveten, terörist saldırı gerçekleştirme emrinin doğrudan Yeltsin tarafından verildiği ortaya çıktı. Terörist saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenler Yeltsin'in kendisi tarafından Rusya Kahramanları Altın Yıldızları ile ödüllendirildi.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.