Anasayfa » » Şamilkale'de Son 5 Gün İçinde Meydana Gelen Olayların Bazı Detayları:

Şamilkale'de Son 5 Gün İçinde Meydana Gelen Olayların Bazı Detayları:

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 26 Mart 2013 Salı | 22:39

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının verilerine göre, Kafkasya Emirliği Dağıstan Semender köyünde son 5 gün (20-26 Mart 2013) içinde meydana gelen olayların ve gelişmelerin bazı detayları şöyledir:

— 20 Mart Kukla yönetim polis çetesi ve Rus işgalcilerin askeri birlikleri tarafından yerel saat ile 11.00 civarı, Shamilkale (eski Makhachkale) yakınlarındaki Semender köyüne Mücahidleri arama bahanesi ile bir baskın yapıldı. Kukla yönetim polis çetesi, Dağıstan Mücahidleri Gimri Cemaati Mücahid komutanı İbragim Gadjidadaev'in saklandığını iddia ettikleri bir yerel sakinin evini ablukaya aldı.

Haber kaynaklarına göre, 34 yaşındaki Magomedhabib Magomedaliev'e ait olduğu bildirilen evden 6 ve 8 yaşındaki çocukları ve Magomedaliev'in eşi tahliye edildi.

Bu arada Shamilkale (eski Makhachkale) Akushinsky caddesinde bir kaç yüz gösterici, Semender köyünde meydana gelen Müslüman halka karşı baskınları protesto için toplandı. Sloganlar atan protestocular, Akushinsky caddesini trafiğe kapadı ve araç lastiklerini yakarak barikatlar oluşturdu. (bakınız altta videolar) Kukla yönetim polis çetesi kalabalığı dağıtmak için ateş açmakla tehtid etti ve jop kullandı.

— 21 Mart kukla yönetim medya kaynakları, Semender köyünde Rus komandolarının bir operasyon yaptığını ve 3 Mücahidin şehid edildiğini duyurdu ancak görgü tanıkları olayı doğrulamadı sadece baskın sırasında evde bulunan bir Mücahidin şehid edildiğini bildirdi. Diğer taraftan kukla yönetim, o baskın sırasında 1 işgalci komandonun öldürüldüğünü ve iki tanesinin ağır yaralandığını iddia etti. İşgalciler ve kukla Dağıstan yönetimi aslında orada neler olduğunun detaylarını dış dünyadan saklamaya devam ediyor.

— 22 Mart kukla yönetim medya kaynakları, Semender köyünde 5 Mücahidin şehid edildiğini ve kendi kayıplarını 1 ölü 8 ağır yaralı olarak duyurdu. Ancak haberlere sansür uygulandığı için gerçekte orada neler olduğunun detayları net değil. Kafir medyanın haberine göre, sadece 20 Mart günü abluka edilen Magomedhabib Magomedaliev'e ait olduğu bildirilen ev ile birlikte aynı sırada 3 ev daha (47-48-50 nolu evler) bloke edildi. Ve iddiaya göre, evlerden birinin bodurumunda kapısı çok sağlam bir bodrum katı tespit edildi.

— 23 Mart kukla yönetim medya kaynakları, Semender köyünde 20 Mart sabah 06.00 civarı başlayan işgal baskını 3 gündür devam ediyor. Kuklalar 47 nolu evin bodrum katının ağır zırhlılardan atılan rokeatar mermisi ile yıkıldığını ancak içerde kimseyi bulamadıklarından yakındı. Kuklalara göre, evin etrafında gizli kameralar vardı ve Mücahidler hareketleri izleyerek ortadan kayboldu. Son verilere göre kuklalar kayıplarını 2 ölü ve 6 yaralı komando olarak duyurdu. Önceden iddia edilen 5 Mücahidin şehid olduğu haberi, Rus medyası tarafından 2 olarak düzeltildi ancak ilk gün baskın yapılan ev sahibi Magomedhabib Magomedaliev'in akıbeti belirsiz.

— 24 Mart Semender köyü yerel sakinleri, özel operasyon adı altında, Kafir FSB çetesinin hiç tereddüt etmeden evlerin ve dükkanların yıkıldığını ve işgalci askeri çete personeli tarafından ev ve dükkanların yağmalandığını, değerli eşyalarının çalındığını söyledi. 
(bakınız alt video - 4)

— 25 Mart Semender köyünü işgal eden kukla yönetim NAK (Ulusal Anti-Terör Komitesi) FSB çetesi, bir kez daha dört dündür devam işgale rağmen köyde Mücahidleri bulamamaktan yakındı. Hatırlanacağı gibi bir evin alt katında son teknoloji bir bodrum sığınak tespit ettiklerini ve hareketlerinin Mücahidlerce yerleştirilen gizli kameralardan izlenerek Mücahidlerin olay yerinde sır olduklarını iddia etti. İddiaya göre sığınak bodrumun duvar kalınlığı 30 cm ve sonderece kalın metaldan ağır bir kapısı var. İçeriside son teknoloji bilgisayar ve kamera kontrol donanımlı. Ancak yerel halk tarafından bu sadece kuklaların kendi başarısızlıklarını savunmak için anlattığı son teknoloji «hidrolik sistem duvar» masalı.

Diğer taraftan Kafkasya Emirliği Dağıstan Mücahid kaynakları, son 4-5 gün içinde Semender köyünde meydana gelen olayların detaylarını henüz netleştirmedi.

* * *

VİDEOLAR________________

Video 1:
  

Video 2:
 

Video 3:


Video 4:


Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.