Anasayfa » » Dağıstan'da Mücahidler Kuşatmayı Yardı

Dağıstan'da Mücahidler Kuşatmayı Yardı

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 28 Mart 2013 Perşembe | 21:29

Rus işgalcileri, Şamilkale (eski Mahaçkale)'de Kafkasya Emirliği mücahidleri ve işgalciler arasında yaşanan ve Rus askerlerinin pek çok evi yıkıp yağmaladıkları 4 günlük çatışmanın sonucu olarak neredeyse hiçbir şey söyleyemediler. FSB (eski KGB) tarafından düzenlenen "özel operasyon"un asıl amacı, İbrahim Gacidadayev (İbrahim Gimrili)'i ele geçirmekti ancak bu başarılamadı.

İbrahim Gimrili ve diğer birkaç mücahid, yoğun kuşatmayı yararak üslerine ulaştılar. Bu bilgi, ölüler arasında O'nu teşhis edemeyen İbrahim'in eşi tarafından da onaylandı.

İşgalci komutanlığı da konuyla ilgili yorum yapmadı.

Bununla birlikte çatışmalara katılan Rus işgalci ve yerel kuklalar arasından bazıları, İbrahim ve komutasındaki mücahidlerin bu yoğun kuşatmadan kurtuluşlarıyla ilgili bazı bilgiler verdi.

Edinilen bilgilere göre; evin bodrum katında suyla dolu bir tünel vardı ve bu tünel yakında bulunan bir nehre ulaşıyordu. Mücahidler, birkaç gün süren çatışmaların ardından dalış ekipmanlarını kullanarak su altına dalarak kuşatmadan kaçtılar. İşgalciler daha sonra, Şamilkale'nin diğer bir ucunda bulunan kentin su yollarından birinin kıyısında oksijen tüpü takımları buldular.


Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.