Anasayfa » » Türkiyeli Çeçenistan Şehidi Osman Karakuş'u Rahmetle Anıyoruz

Türkiyeli Çeçenistan Şehidi Osman Karakuş'u Rahmetle Anıyoruz

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı | 11:33

23 yaşındaki Kayseri'li kardeşimizin künyesi Bilal’di. 1995 yılında Bosna’da 6 ay savaştı. Oradan Çeçenistan'a geçmek istediyse de, bunda başarılı olamadı. O sıralarda nişanlı olduğundan dolayı, Türkiye’ye döndü. Fakat daha sonra Ogaden’e yönelip oradaki Cihada katıldı. Ogaden’den, Türkiye’ye döndüğünde evlendi. Evlendikten kısa bir süre sonra da, Kosova’daki Cihada katılmak için, oraya gitti. Bir ay sonra, çatışmaların sona ermesi üzerine Türkiye’ye geri geldi.

1999 yılında tekrar Çeçenistan'a cihada gitti ve Dağıstan'ın Botlikh bölgesindeki meşhur operasyonlara katıldı. Mücahidlerin geri çekilmesinde sonra Türkiye’ye dönmeye karar vermişti ki Ruslar Çeçenistanı tekrar işgal ettiler.

Önceleri Argun’da, daha sonra ise Grozni’deki savaşlarda, Ruslar’a karşı cephedeki yerini aldı. Bir taraftanda, Ramazandan önce ve Ramazan ayı boyunca, Mucahidlere aşçılık yapıyordu. Savaş alanındaki cesaretine tüm arkadaşları şahitti.

Bütün bu hengâme arasında, rüyasında evlendiğini gördü. Bunun üzerine bir Çeçen’le evlenmeye karar vermişti ki, Şehadet O’nu daha önce karşıladı.

Grozni’den geri çekilme esnasında, Kadı-Yurt köyünde ağır bir şekilde yaralandı. Bulunduğu mıntıka Rus topçusunun direk hedefindeydi. Sami-Yurt Köyünde aldığı diğer yaralar neticesinde 3 Şubat 2000 günü Şehadet’e ulaştı.

Ey kutlu şehidimiz!
Allah şehadetini kabul etsin ve seni Fidevs'inde ağırlasın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.