Anasayfa » » Kadirov'dan İslami Kitaplara Yasak!

Kadirov'dan İslami Kitaplara Yasak!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 9 Ocak 2013 Çarşamba | 21:17

Rusya kuklası Kadirov'un -Cezalandırma çetesinin Zavodsky bölge mahkemesi-  sözde «Extremist» malzemeler listesinde göründüğü bahanesi ile kitap satışı yapan dört mağaza sahibine para cezası verdi.

Kukla yönetimin bahanesine göre,Orenburg Mahkemesinin verdiği 21 Mart 2012 tarihindeki karar ile "aşırılık yanlısı" kabul edilen İslami yayınlar, bu kitapları satan mağazaların depolarında tespit edilmiş.

Bir mağazanın çalışanlarından birine göre, Rusya'nın yasakladığı «Extremist» İslami Yayınlar listesine dahil edilen kitaplardan kendilerinin haberi yoktu. Rusya'nın yasak kitaplar listesinde o kitapların adı ne zaman yayınlandı bilmiyorlardı.

Diğer taraftan Kadirov çetesinin adının açıklanmasını istemeyen Müftülük temsilcisi, gizli kalmak koşulu ile «Rusya'nın İslama karşı zulmünün» yeniden başladığını söyledi.

Müftülük temsilcisine göre, bir İslami Yayının, aşırılıkçı olup-olmadığına yada ne kadar Extremist olduğuna Yargıç karar veremez. Bu Yargıç'ın kendi kişisel kararı.  Orenburg Mahkemesinin, tanınmış İslam Alimlerinin eserlerine, -Aşırılıkçı- yayındır deme hakkı yoktur.

İsminin açıklanmasını istemeyen Kadirovistlerin ortak görüşü, «Rusya'nın İslama karşı zulmünün» yeniden başladığı yönünde.

Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.