Dağıstan'da Komutan Ebu Dücane Şehid!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi | 18:57

Kuzey Kafkasya'da devam eden savaşın Dağıstan kanadındaki en önemli isimlerden olan Kızılyurt bölge Emiri Komutan Ebu Dücane ile birlikte 6 mücahidin şehid edildiği bildirildi. Öte yandan diğer çatışmalarda da 4 mücahid şehid oldu. 

Şamilkale'de Eşit Olmayan Çatışma!

Kafkasya cephesinin en hareketli bölgelerinden olan Dağıstan'da Kızılyurt Emiri Ebu Dücane künyeli Komutan Şamil Ahmedov şehid edildi.

Haber kaynaklarına göre olay şöyle gerçekleşti; 28 Aralık Cuma günü akşam saatlerde Başkent Şamilkale'deki bir apartman dairesine Terörle Mücadele (NAK) birimine bağlı FSB askerleri tarafından özel bir operasyon düzenlendi.

Evde bulunan 7 mücahidin "teslim ol" çağrısını reddetmesi üzerine şiddetli bir çatışma meydana geldi. Sayı ve teçhizat bakımından hiçte eşit olmayan bu mücadele sonunda içlerinde Komutan Ebu Dücane'nin de olduğu 7 mücahid şehid edildi.

Emir Ebu Dücane olarak bilinen Şamil Ahmedov direnişin en hareketli şehirlerinden olan Kızılyurt'taki savaşçıların komutanlığını yapıyordu.

Komutan Ebu Dücane: (yüzü açık-ortada)


















Kızılyurt'ta Ruslardan Katliam!

Dağıstan'da Kızılyurt şehrinin Çontaul köyünde mücahid şüphelisi bir vatandaşın evi İçişleri Bakanlığı'na bağlı MDV işgal askerleri tarafından bloke edildi.

Evde bulunun mücahid şüphelisine, eşine ve 4 çocuğuna "teslim ol" çağrısı yapıldı. İçeride eşinin ve çocuklarının olduğu belirten mücahid şüphelisi pazarlık yapmak için görüşme alanına geldiği esnada MDV askerleri tarafından katledildi. Daha sonra evde bulunan savunmasız kadınıda katleden askerler opersyonu sonlandırdı!

Baksan'da 3 Mücahid Şehid!

Kafkasya cephesinin Kabardey-Balkar-Karaçay birleşik bölgesinde 3 mücahidin şehid edildiği bildirildi. Baksan'da içinde 3 mücahidin olduğu iddia edilen araç Rus askerleri tarafından pusuya düşürüldü. Olay yerinde hayatlarını kaybeden mücahidlerin isimlerinin Alim Lampezhev, Arsen Karamurzov ve Astemir Fakov olduğu bildirildi.

Şehid Astemir Fakov'un Kuzey Doğu bölgesindeki direniş kuvvetlerinin komutanı olduğu kaydedildi.

Rus Ordusu Kayıplarını Gizleniyor!

Rus yetkililer, Kafkasya Emirliği cephelerinde meydana gelen olaylardan sonra yaptıkları resmi açıklamalarda kendi kayıpları hakkında bilgi vermeme geleniğini bu haftada sürdürdü.

Son birkaç güç içerisinde meydana gelen olaylarda bazı haber kaynaklarına göre sadece 2 asker yaralanırken, bağımsız kaynaklara göre bu sayı 12'nin üzerinde.

Abdulkadir Polat - Anadolu Haber Günlüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.