Anasayfa » , , , , » "Çeçen Mülteci Teslim Edilmesin!"

"Çeçen Mülteci Teslim Edilmesin!"

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe | 20:35

Azerbaycan Çeçen Mülteciler Konseyi tüm uluslararası insan hakları kuruluşlarına şu anda Azarbaycan hapishanesinde bulunan ve iade edilmesi durumunda ölüm tehlikesi bulunan Ramzan Terşiyev isimli mültecinin hayatına yönelik tehdide müdahil olmaya çağırdı:

"Biz, insanlıklarını kaybetmemiş olan ve birşeyler yapmaya muktedir olanlara çağrıda bulunuyoruz.

Azerbaycan polisi tarafından 3 yıl önce (2009) Dağıstan sınırını geçerken Azerbaycan'da gözaltına alınan ve 14 yıl hapis cezasına çarptırılan Ramzan Terşiyev'i o her ne kadar Rusya'da aranmıyor olsa da Rus güvenlik kuvvetlerine teslim etme niyetinde olduğunu öğrendik.

Ramzan Terşiyev'in ailesi bir mülteci statüsüne sahiptir. Duruşma sırasında ve sonrasında BMMYK'de Terşiyev için mülteci statüsü almaya çalıştık. Bize sorunun çözüleceğine dair söz verildi ve biz de saf bir şekilde bugün karşı karşıya kaldığımız gibi bir durumla karşılaşmayacağımıza inandık. Biz onlardan hareket bekledik ancak onlar asla gelmediler.

Son zamanlarda Azerbaycanlı yetkililer Çeçenistan'dan mülteci ve mahkumlara karşı düşüncesizce davranmaktadırlar.

Çeşitli bahaneler altında hatta herhangi bir bahane olmaksızın bile bizi Rus güvenlik servislerine teslim etmeye başladılar ve Azerbaycan BMMYK (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) bizi koruyamıyor.

Basında, Kadırov'un temsilcileri Kadırovcuların istediği her mülteciyi Azerbaycan'ın kendilerine teslim etmeleri hususunda resmi olarak anlaştıklarını belirtti.

Sizi Azerbaycan'da ki Çeçen mültecilerin akıbetlerine müdahil olmaya çağırıyoruz. Bizim herşeyden önce yaşam hakkımızı, haklarımızı korumamıza yardım edin.

Çeçenlerin sınırdışı edilmeleri durdurulmalıdır!

Saygılarımızla,
Azerbaycan Çeçen Mülteciler Konseyi"

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.