Anasayfa » , , , , , , , , , , » 11-14 Aralık tarihinde Tirnıauz'da Meydana Gelen Mücadelenin Ayrıntıları:

11-14 Aralık tarihinde Tirnıauz'da Meydana Gelen Mücadelenin Ayrıntıları:

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 17 Aralık 2012 Pazartesi | 21:55

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti resmi kaynağı İslamDin.com enformasyon ajansı, 11-14 Aralık 2012 tarihleri arasında KBK Birleşik Vilayeti Kuzey-Batı sektörü içinde meydana olayların bazı detaylarını yayınladı.

Haber kaynağının bildirdiğine göre bir kaç yıldır, Aşırılığı Önleme Merkezi ve Allah düşmanı lideri Beslan Mukozhev tarafından yönetilen MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) FSB çetesi, 11 Aralık günü Tirnıauz da yerel Müslümanlardan Mücahit Marat Tebuev'i pusuya düşürdü.

Marat, kendini pusuya düşüren, kukla yönetim FSB çetesi ile girdiği silahlı çatışmada şehid (insh'Allah) oldu. Ancak, kafir çetesinden Binbaşı rütbesinde 38 yaşındaki Alexander Knyazev'i başının sağ tarafından vurarak ağır yaraladı. Kafir çetenin rütbelisi hastaneye kaldırılırken yolda öldü. O çatışmada ağır yaralan bir başka Teğmen rütbelisi FSB kafir çete üyesi hastanede şimdi komada.

Aynı gece yerel saat ile 23.30 civarı, MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) Moskova ve Kurgan bölgesi birliklerinden oluşan, FSB çetesinden bir grup Marat Tebuev'in evini ablukaya aldı. (alt video da izlenebilir)

Evde 3 Mücahid, Marat'ın babası ve 25 yaşındaki 4 hamile eşi Indira Dzhappueva bulunuyordu. 11 Aralık ve 13 Aralık tarihleri arasından süren ve eşit olmayan savaşta 5 kişi şehid insh'Allah edildi.

Kafir çetesi, evde bulunanlardan Mücahidler dışındaki iki sivilin teslim olmaları için yaklaşık 10 dakika süre verdi. Ancak Marat'ın babası kâfirler ile sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyerek reddetti. Marat'ın Hamile karısı da evi terk etmeyi reddetti. Bir süre sonra silahlı işgal çetesi eve ağır silahlar ile ölüm yağdırdı ve ev halkını acımasızca katletti.

İşgal medyasının iddiasına göre, evde sadece bir kişi öldürüldü ve bir kişi yaralandı. Ancak bu versiyon ve yalan haberin kanıtı; bir başka işgal medya kaynağında yayınlanan (altta video) video klibinden de anlaşıldığı gibi ev halkına 10 dakika süre verildi daha sonra FSB silahlı çetesi ağır silahlar ile eve ölüm yağdırdı.


***

Evde bulunanlardan, Marat'ın 60 yaşındaki babası ve 25 yaşındaki 4 aylık hamile eşi ayrıca 3 Mücahid (Azamat Budaev,Arthur Eneev ve birinin kimliği tepit edilemedi)

Görgü tanığı yerel sakinlere göre, Nalçik şehir morgunda (işgalcilerin lideri Binbaşı rütbeli Alexander Knyazev'in dışında) biri tamamen yanmış kimliği tespit edilemeyen kişi de dahil toplam 5 kişinin cenazesi vardı.

Marat'ın görgü tanığı komşuları, kukla yönetim MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) FSB çetesinin zırhlı BTR askeri araçları ile eve roket bombalı saldırı yapıldığını ve iki komşu evininde tamamen yandığını toplam 3 evin yıkıldığını bildirdi.

11 ve 13 Aralık tarihleri arasında,Tirnıauz da Mücahidler ile yerek kukla silahlı çetesi arasında meydana gelen eşit olmayan savaşta, kukla yönetim MVD (içişleri bakanlığı) kendi raporunda, 2 kukla FSB çete üyesinin öldüğünü (biri Binbaşı rütbeli) en az 3 tanesinin ağır yaralandığını (biri Teğmen rütbelisi) bildirdi. Ancak yerel görgü tanıklarına göre kukla yönetim FSB özel kuvvetler çetesinin kayıpları açıklanandan daha fazla. Çünkü olay yerine çok sayıda ambulans geldi ve bölge hastanesine çok sayıda insan taşıdılar.

Ertesi gün (14 Aralık) Elbruz İlçesi'ne bağlı Bılım Köyü'nden yerel sakin Muslim Apsuvaev öldürüldü. Kukla yönetim MVD (içişleri bakanlığı) çetesinin raporuna göre, Muslim Apsuvaev, Tirnıauz da meydana gelen sözde «özel operasyon» ile bağlantılı olarak sorgulanmak için Pyatigorsk bölgesine elleri kelepçelenerek götürüllürken yolda kaçmayı başardı.

Apsuvaev'in evini bloke eden kukla yönetim MVD-KBR (Kabardey-Balkar içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) FSB çetesi teslim olmayı reddetiği ve karşı koyduğu bahanesi ile sözde «özel operasyon» düzenleyerek yerel sakin Muslim Apsuvaev'i öldürdü.

Yüce Allah şöyle buyurur:

De ki: Siz bizim için iki güzellikten (şehidlik veya zaferden) birinin dışında başkasını mı bekliyorsunuz? Oysa biz de, Allah’ın ya kendi katından veya bizim elimizle size bir azab vermesini bekliyoruz. Öyleyse siz bekleyedurun, kuşkusuz biz de sizlerle birlikte bekleyenleriz. (Tevbe: 52)


Kaynak: Kavkaz Jihad

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.