Anasayfa » , , , , , , , , » Kayıp İnguş Sivil Meğer Hapisteymiş!

Kayıp İnguş Sivil Meğer Hapisteymiş!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 4 Kasım 2012 Pazar | 13:25


İnguşetya (Ğalğayçuo) Vilayetinde, 29 Ekim 2012 tarihinde kukla yönetimin «ölüm mangaları» tarafından gerçekleştirilen adam kaçırma olayının perde arkası netleşmeye başladı.

Kafkasya Emrliği İnguşetya Mücahid haber kaynaklarının haberine göre, 29 Haziran 2012 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Ahmed-Han Auşev'in hanımı, eşinin Buro (eski Vladikavkaz) şehrinde kukla yönetim polis departmanında -Militan- şüphelisi olarak gözaltında tutulduğunu söyledi.

İddiaya göre, 29 Haziran tarihinden itibaren eşin eve dönmeyen ve akıbeti hakkında hiçbir haber alamayan Ahmed-Han Auşev'in hanımı eşinin kaçırılmış olabileceği şüphesi ile akraba ve aile yakınlarıyle birlikte, kukla yönetimin çeşitli polis birimlerine müracaat etti, ancak kendisine bilgi verilmedi.

Ahmed-Han Auşev'in hanımı nihayetinde İnguşetya İnsan Hakları Şubesi «Memorial»a müracaatta bulundu. Dün itibari ile Ahmed-Han Auşev'in İnguşetya'nın, Osetya işgali altındaki İnguş şehri Buro (eski Vladikavkaz) şehrinde IVS'de (içişleri bakanlığı-geçici ceza tutukevi) gözaltında olduğu haber verildi.

Ahmed-Han Auşev ve beraberinde 2 erkek daha İnguşetya Nazran'da 29 Haziran tarihinde, kukla yönetim NAK (ulusal anti-terör önleme komitesi) polis çetesi tarafından -militan- şüphelisi olarak gözaltına alındığı ortaya çıktı. Ancak şimdi de eşi ile cezaevinde ya da telefon ile görüşmesine kukla yönetim müsaade etmiyor.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.