Anasayfa » , , , , , , , » Kafkasya'da 12 Savunmasız Sivil Kaçırıldı!

Kafkasya'da 12 Savunmasız Sivil Kaçırıldı!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Kasım 2012 Perşembe | 20:53

İşgal altındaki Kafkasya topraklarında Rusya kuklası yönetimlerin "Ölüm Mangaları" insanlık suçu işlemeye son hızla devam ediyor. Bölgede faaili meçhul cinayetlere ve sebebsiz yere insan kaçırlamalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 

Kafkasya Emirliği haber kaynakları verilerine göre, Rusya kuklası yönetimlerin «Ölüm Mangaları» tarafından geçekleştirilen son 12 gün içindeki (16 Kasım-28 Kasım) insan kaçırma suçlarından bazılarını aşağıda sunuyoruz.

İnguşetya:

— Sunja bölgesinde ikamet eden Rovzan Umkhaevna Sigauri, İnguş insan hakları organizasyonu “MASHR”ın başkanı Magomed Mutsolgov'dan 1984 doğumlu oğlu Lema Bekhanoviç Sigauri’nin 23 Kasım’dan bu yana kayıp olduğunu bildirdi ve yardım talep etti.

Lema Sigauri, Grozny bölgesinde yer alan Kalinin Köyü’nde bir evde ısıtma sistemi kurmak üzere 23 Kasım günü akşam saat 20.00 sularında VAZ-2107 marka aracıyla evden ayrıldı. Uzun süren çalışmanın ardından bir sonraki gün dersi olduğunu ama dersten çıkınca gelip kalan işini tamamlayacağını söylerek Kalinin Köyü’nden ayrıldı. Ancak o zamandan bu yana kendisinden herhangi bir haber alınamıyor ve cep telefonu da cevap vermiyor.

Çeçenya:

— Yandarbiev (eski Oktyabrskom) bölgesinde islami eğitim veren bir okul kuklaların çetebaşı Kadirov'un talimatı ile kapatıldı ve okulun öğretmeni ile 6 öğrencisinin akıbeti belli değil. Kafkasya Emirliği Çeçenya kaynaklarının 25 Kasım tarihinde duyurduğu haberde, resmi olarak herhangi bir kovuşturma geçirmeyen islami okulun, İbrahim adındaki öretmeni ve 6 öğrencisinin kaçırıldığını okulunda bir kaç hafta önce boşaltılarak faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi.

— Achkoy-Martan yerlisi, Malika İsmailova'nın 1983 doğumlu oğlu Aslan Ruslanovich İsmailov, Caharkale (eski Grozny)’de bir inşaat sahasında işçi olarak çalışmaktaydı. 16 Kasım günü aldığı bir telefon ile inşaat sahasında İnguşetya’dan Lom-Ali adlı şahsı görmesini istediler. Aslan oraya gittiğinde ise bir araba içerisinde onu bekleyen kimliği belirsiz şahıslar tarafından hemen aracın içerisine atıldı. Ardından araba süratle olay yerinden bilinmeyen bir yöne doğru gözden kayboldu. Aslan cep telefonundan annesine ulaşarak, kaçırıldığını ve yardım etmesi için hemen amcasını bulmasını istedi.Ancak 16 Kasım'dan sonra, Anne İsmailova defalarca oğluna ulaşmak cep telefonu aradı ve şimdi cep telefonu kapalı, Aslan'nın akıbeti ise hala belirsiz.

Dağıstan:

— 20 Kasım tarihi sabahın ilk saatleri,Gubden köyünde yerel kukla polis çetesinin sözde bir operasyonu sonucu, Magomed Kamilovich Uzdiev'in ölümü ile sonuçlanan bir olay meydana geldi. Aynı gün yerel saat ile sabah 04.00 civarı kukla yönetim polis çetesi, Magomed Kamilovich Uzdiev'in erkek kardeşi Abubakar'ı sorgulama üzere polis departmanına götüreceklerini söylediler ancak aile polis departmanına Abubakar Kamilovich Uzdiev'in akıbetini öğrenmek için gittiğinde yetkililer onun polis departmanına hiç gelmediğini söylediler. Uzdiev ailesi şimdi 1975 doğumlu Abubakar Kamilovich Uzdiev'in başına gelenler hakkında endişe içinde ve onun kurtarılması için İnsan Hakları Aktivistlerinden yardım talep ediyor.

— Şamilkale (eski Makhachkale) 'de 26 Kasım Pazartesi günü yerel saat ile 12.35 civarı, Buran restorant'ın yakınında 25-30 yaşlarında ve siyah ceket, pantolon ve şapkalı tıknaz yapılı bir genç adam peşinden gelen plakasız beyaz bir otomobile zorla itilerek bindirildi. Görgü tanıkları olayın meydana geldiği yöne doğru genç adamı kurtarmak için koştu ancak, otomobil 6.bölge yönüne doğru son hızla hareket etti. Genç adamın kimliği ve akıbeti meçhuldür.

— 21 Kasım Çarşamba günü saat 15.00 civarı, Facebook sosyal paylaşımında, Derbent'de bir adam kaçırma teşebbüsünden kurtulan, 1988 doğumlu Alavudin Gamidovich Aslanov'un videosu yayınlandı. Lenin sokak 5 nolu okulun yakında bulunan market önünde Lada Priora model araçtan inen maskeli 5 kişi Alavudin Gamidovich Aslanov'u sürükleyerek araca bindirmeye uğraştı. İtiş-kakış sırasında Aslanov'un başına silah dipçiği ile vuruldu ancak kukla yönetimin «Ölüm Mangaları» başarısız oldu. Olay yerinde biriken kalabalık, Alavudin Aslanov'u kurtarmayı başardı ve maskeli 5 kişi olay yerinden araçlarına binerek hızla uzaklaştı. Mağdurun söylediğine göre, ceketi, ceket cebindeki kimlik ve parası, kendini kaçırmak isteyen «Ölüm Mangaları»nın elinde kaldı.

***

Video görüntüsü: Alavudin Aslanov'un 21 Kasım tarihinde kaçırılma olayını anlatması:



Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.