Anasayfa » , , , , , , , , , , , » İstanbul'da Katledilen 3 Çeçen Komutanın Katillerinden biri Ruslan Papaskeri (ZONA) idi. Son Kurşun Perukludan!

İstanbul'da Katledilen 3 Çeçen Komutanın Katillerinden biri Ruslan Papaskeri (ZONA) idi. Son Kurşun Perukludan!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 21 Kasım 2012 Çarşamba | 13:25

Türk medya kaynakları, İstanbul'da Zeytinburnu’nda geçtiğimiz yıl (16 Eylül 2011 de) Berg-Khazh Musaev, Rustem Altemirov ve Zaurberk Amriev adlı 3 Çeçen komutana düzenlenen suikast ile ilgili yeni bir güncelleme duyurdu.

Hatırlanacağı gibi dün (20 Kasım 2012 Pazartesi) medya kaynakları sabah baskısında İstanbul ve Adapazarı'nda 5 şüphelinin yakalandığını duyurmuşlardı dün öğleden sonra bazı medya kaynakları tutuklananların sayısının 6 kişi olduğunu güncellediler.

Sabah gazetesi, tutuklananların isimlerini, İmran.A, Uveys.A, Turko, Ali, Musa ve Gürcistan pasaportlu (çağrı kodu: ZONA) Ruslan Papaskeri olarak duyurdu. Gazete ayrıca Gürcistan vatandaşı Ruslan Papaskeri hakkında bazı bilgiler verdi.  (üstte Fotoğraf: ortada, Ruslan Papaskeri ve Sağında Uveys Ahmadov «haberde adı geçen Uveys.A»  )

Star gazetesi, İstanbul Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 günü sokak ortasında öldürülen 3 Çeçen komutan cinayetiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındığını güncelledi. Gazeteye göre, 3 Çeçen komutanın faillerini yakalamak için İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturmada, Zeytinburnu'nda 3 Çeçen komutanın öldürülmesi eylemine karışan suikast timinin yeni bir suikast için Türkiye'ye girdiği tespit edildi. Zanlılardan birinin Atatürk Havalimanı'ndan kaçmaya çalışırken yakalandığı ve suikast timinin yeni bir suikast hazırlığı yaptığı ileri belirtildi ve ayrıca operasyonlarda 3 adet silaha da el konuldu.  Star gazetesine göre, yakalanan Çeçen suikast timi, Zeytinburnu'nda öldürdükleri 3 Çeçen komutanın dışında Türkiye'de 1 Çeçen komutanı daha öldürdükleri ileri sürüldü

Türkiye medyasına göre tutuklananlar arasında, öne çıkan en önemli isim, Gürcistan pasaportlu (çağrı kodu: ZONA) Ruslan Papaskeri'dir. O, Türkiye de yaşayan , Çeçen- İçkerya Cumhuriyeti eski Şeriat Mahkemesi başkanı Shamsudin Batukaev’e yönelik başarısız suikast girişiminde yakalanan Bahram Batukaev'e silah temin etti.

Miiliyet gazetesi de duyurduğu haberinde, İstanbul Terörle Mücadele ve MİT İstihbarat birirmlerinin Çeçen suikastlarıyla ilgili uzun süredir takip ettikleri «U.A, kardeşi İ.A, T.D, M.B, A.H ve Zona kod adlı» şüphelileri, «Özel Harekat Timi»nin de katıldığı bir operasyonla gözaltına aldı.  Dört günü emniyette geçiren sanıklar, dün adliyeye sevk edildi. U.A, kardeşi İ.A, T.D ve M.B, A.H. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, «Zona» takma isimli Gürcistan pasaportlu cinayet zanlısı sevkedildiği mahkemece tutuklandı

Gazete, Zona kod (Ruslan Papaskeri) adlı Gürcistan uyruklu kişinin Zeytinburnu’ndaki saldırıda peruk taktığı, yaylım ateşine tutulan 3 Çeçen’in daha sonra yanlarına yaralıların giderek kafalarına ateş ettiğini yazdı.

Gazeteye göre, Zona'nın diğer adı da «Hayalet» Çeçen cinayetlerinin ardından soruşturmalarını genişleten ekip, elde ettiği görüntüler arasında peruklu birinin bulunduğunu belirlemesi üzerine çalışmalar bu kişinin kimliği üzerine yoğunlaştı. Yaklananlara gösterilen görüntüdeki peruklu kişinin, «Hayalet» olarak da bilinen kod adı «Zona» olan Gürcistan uyruklu kişiye ait olduğu iddia edildi. Zona’nın Zeytinburnu’nda öldürülen 3 Çeçen’in kafasına ateş eden isim olduğu da ileri sürüldü.

Ayrıca, bu «Suikast Timi»nin, Türkiye'de 2008 yılında İslam Dzhanibekov, 2009 yılında Ali Osaev (Kafkasya Emirliği Türkiye Temsilcisi Musa Ataev)'de cinayet zanlısı olarak sorgulandığı Milliyet Gazetesi tarafından yazıldı. Gazeteye göre, «Zona» Emniyet Müdürlüğü Departmanında ve Savcılıkta işbirliği yapmayı reddederek sorulara cevap vermedi.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.