Anasayfa » , , , , , » Dağıstan'da Savunmasız Bir Müslüman Katledildi

Dağıstan'da Savunmasız Bir Müslüman Katledildi

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Kasım 2012 Perşembe | 21:35

Vilayet Dağıstan: Masum bir yerel sakin önce tutuklandı.Sonra elleri kelepçeli olarak getirildiği evde katledildi.

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının, Avukat Makhach Gochuchaliev Dağıstan İnsan Hakları şubesini dün (28 Kasım 2012) gece yerel saat ile 21.35 te arayarak, 35 yaşındaki kuzeni Shamil Hasanovich Hasanov'un kukla yönetim Spetnaz (özel kuvvetler) polis çetesi tarafından nasıl katledildiğini ve onun başından geçenleri anlattı.

Makhach Gochuchaliev'in verdiği bilgilere göre,«Dağıstan'ın başkentinde bir hastanede cerrah olan kuzeni Shamil Hasanovich Hasanov'u polis mürted çetesi tarafından sabah saatlerinde iş yerinden alındı ve aynı gün akşam 18.30 civarı Akushinsky caddesi üzerindeki 48 nolu apartman dairesine getirildi. Evde 63 yaşındaki babası Serajudin Hasanov ve 47 yaşındaki Gochuchali Gochuchaliev vardı.»

Kukla polis çetesi bir operasyon dahilinde evde arama yapacağını söyledi ancak evde Avukat olmasına karşın hiç bir belge veya arama izni göstermeden eve girmek istedi.

O sırada, Spetnaz (özel kuvvetler) polis çetesinin silah sesleri duyuldu ve dairenin bloke edilerek özel operasyon başlatılacağı duyuruldu.

Çevre komşular ise o sırada Dağıstan İnsan Hakları Şubesine telefon açarak yardım istediler. İnsan Hakları Şubesi de, kukla İçişleri Bakanlığı Savcısını derhal arayarak neler olduğu hakkında bilgi talep etti.

Kukla yönetimin MVD (İçişleri Bakanlığı) Savcısı ise o adresten Spetnaz (özel kuvvetler) polis çetesi yönüne ateş açıldığını ve silahlı kişi teslim olmaz ise şimdi orada özel operasyon başlatacaklarını söyledi.

Dağıstan İnsan Hakları savunucusu Gulnara Rustamova'nın görgü tanığı çevredeki komşulardan edindiği bilgilere göre, Shamil Hasanovich Hasanov zaten elleri kelepçeli olarak polis çetesi tarafından sabah eve getirilmişti ve evdeki yaşlı insanlarında polis çetesine silah doğrultma imkanı yoktu.

Ancak kukla polis çetesinin iddiası, «evden üzerlerine ateş açıldı ve onlarda özel operasyon başlattı.»

Olay yerinde bulunan Dağıstan İnsan Hakları savunucusu Gulnara Rustamova «evin girişi, kapılar, duvarlar her taraf çok sayıda kurşun deliği ve banyo kan içinde. Banyoda etrafta kurşunun parçaladığı vücud kalıntıları var. Muhtemel olarak Shamil Hasanov banyoda katledildi. Şimdi Shamil'in akrabaları ile cesedin kimlik teşhisini yapmak için şehir morguna gidiyoruz» dedi.

Sonuç olarak kukla yönetimin MVD (İçişleri Bakanlığı) Spetnaz polis çetesi tarafından eve kelepçeli olarak getirilen suçcuz bir yerel sakin daha planlı bir şekilde katledildi. Her zaman olduğu gibi «polise silah ile karşılık veren şüpheli, çıkan çatışmada öldürüldü» şeklinde uydurma bir versiyon ile rapor hazırlandı.

Kaynak:Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.