Anasayfa » , , , , , , , , , » Çeçenya'da Açık Alanlarda Kur'an Dinlemek Yasaklanıyor!

Çeçenya'da Açık Alanlarda Kur'an Dinlemek Yasaklanıyor!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 19 Kasım 2012 Pazartesi | 17:13

Umma News haber ajansı, Çeçenya'da İslam karşıtı kampanyanın yoğunlaştığını, Kadirov yönetiminin Müslümanlara yönelik baskılarını arttırdığını ve Mü'minleri aşağılamak için yeni eylemlere başvurulduğunu yazdı.

Kafkasya Emirliği Vilayet Çeçenya (İçkerya) 'daki haber kaynakları, Kadirovist mürtedlerin halka açık alanlarda Kutsal Kur'an ayetlerinin kayıtlarının dinlenmesini yasaklamaya karar verdiler.

Son günlerde, kukla polisler Cehverkale'nin merkezinde ve mağazalarda baskınlar düzenledi ve yerel "Diyanet İşleri Müdürlüğü" (DİM) den mürted yetkililer İslami kitap ve CD lerin satıldığı mağazalara girerek Kur'an ile ilgili yasaklar getirdi.

Kadirovcu müşrikler, hareketlerini maruz göstermek için Kur'anın güya "cinleri öfkelendirdiğini" iddia etti.

Geçtiğimiz sene düzenlenen ve Kadirov'un yurt dışında bulduğu Muhammed Peygamber'e (s.a.v) ait olduğu iddia edilen "emanetleri" kapsayan bir "törenle" ilgili detayları hatırlayalım.

O gün "emanetler" şehirde sergilenmişti ve Kadirov'un DİM çetesinden müşrikler Cevherkale'deki İslam enstitüsü öğrencilerini toplamış ve kendilere "emanetlerle" gelen konvoyu karşılamak üzere Kadirov'un Dırar Mescidi'ne sürülen kalabalık arasından başörtüsü olmayan kadınları getirmelerini emretmişlerdi.

Kadirov ve avanesi utanmadan "itaatkâr Müslümanlarla burada yaşayan Arapları göstermek zorunda" oldukları iddia etmişlerdi.

Son zamanlarda, Çeçenya'dan gelen haberlere göre Kadirov ve yalakaları İslami giyimli başörtülü kadınlara karşı yen bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Kukla mürtedler "Vahabi" giyimli kızların peşine düştü, onları gözaltına aldı, dövdü ve aşağıladı. Ayrıca mürtedlere göre sakalları "fazla uzun" olan genç erkeklerin sakalları kesildi, dayak atıldı ve aşağılandı.

Cezalandırma baskınları Kadirov'un kişisel mollası Adem Shakhidov ve "Vatansever" takma isimli Kadırov güvenlik kuvvetleri mensubu mürted Abuzayd Vismuradov tarafından düzenlendi.

Görgü tanıklarına göre, "Vatansever" özellikle vahşice davrandı. Başörtüsü giyen bir kızı onlarca kişinin gözleri önünde ağır bir şekilde dövdü. Başörtüsünü çıkarmazsa Müslüman kızı öldürmekle tehdit etti.

Mürtedler başörtüsü ve İslami giyime yönelik savaş ilan ettikten yaklaşık bir hafta sonra "Vatansever" bir araba kazasında yaralandı. Vatansever'in vücudunun belden aşağısını kullanamadığı ve komaya girmiş olabileceği bildirildi. Kadırov'un güvenlik kuvvetlerin elebaşı tedavi için Moskova'ya götürüldü.

Görgü tanıkları "Vatansever'in enkaz haline gelen arabadan çıkartıldığında "ölmeme izin vermeyin "diye yalvardığını söylediler.

Geçenlerde İnternette "Vatansever'in" tekerlekli sandalye ile Cevherkale'ye geldiğini gösteren resim ve fotoğraflar yayınlandı. Bahsi geçen mürtedi, mürtedlerin elebaşı Kadırov havaalanında bizzat karşıladı.

Kaynak: Kavkaz Center

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.