Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , » Dağıstan Vilayetinde Son Bir Hafta!

Dağıstan Vilayetinde Son Bir Hafta!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 15 Ekim 2012 Pazartesi | 10:15


Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti'nde son bir hafta (07-14 Ekim 2012 tarihleri) içinde  meydana gelen olayların ve gelişmelerin özetleri şöyledir:

— 08 Ekim Temir-Han-Şura (eski Buinaksk) 'da sabah 08.00 civarı Tsiolkovsky sokakta elleri ve ayakları bağlanmış halde aracının icinde rütbeli bir yerel mürted polis ölü olarak bulundu. 23 yaşındaki yerel mürted Çavuş rütbeliydi.

— 9 Ekim sabah erken saatlerde Şamilkale (eski Makhackale) nin civar kesimini bombaladı.

— 9 Ekim Hasavyurt Endirey köyü civarında yerel kuklaların MVD-FSB (içişleri bakanlığı) özel kuvvetler polis çetesi sözde bir operasyon ile sade bir vatandaşı militan olduğu iddiası ile öldürdü ve her zaman olduğu gibi militan şüphelisinin teslim olmaya yanaşmadığı ve silahlı çatışmada öldürüldüğü rapor edildi.

— 9 Ekim Şamilkale (eski Makhackale) Kumtarkale köyü civarınında sabah 05.00 civarı abluka altına alındığı ve operasyon bölgesi ilan edildi.

— 10 Ekim Şamilkale (eski Makhackale) Akushinsky caddesi üzerinde yerel saat 21.00 civarı iki müslüman genç, kukla yönetimin 10 kişilik maskeli ve kamuflaj elbiseli «ölüm mangaları» silahlı çetesi tarafından kaçırıldı. Gençlerin aile yakınları kukla yönetimin Kirov polis departmanına müracaat etti ancak gençlerin akıbeti henüz belli değil.

— 12 Ekim Kayakent bölgesi Novokayakent köyünde Cuma namazı sonrası kukla yönetim polis çetesi yerel halktan insanları toplu olarak gözaltına aldı. Yerel kaynaklar tutuklanan müslümanları 25 civarında olduğunu bildirdi. Bölgeden gelen bilgilere tutuklanan Müslümanların büyük çoğunluğu kimlik taraması yapılıp serbest bırakıldı ancak cami vaizi Kamil Abu Sultan hala tutuklular arasında.

— 12 Ekim Kukla yönetimin yerel Müslümanlara karşı cezalandırma faaliyetleri devam ediyor. Khasav-Yurt bölgesinde kukla yönetim MVD-FSB (içişleri bakanlığı özel kuvvetler) silahlı çetesi tarafından bazı yerleşim birimlerinde özel operasyon yürütüleceği anons edildi. Kukla kaynaklara göre, bölgede havadan ve karadan Kafkasya Emirliği Mücahidlerine karşı önleme ve keşif faaliyetleri yürütülecek. Hastaneler acil yardımlar için hazır bekletilecek, okullar ve medreselerde eğitim operasyon süresince tatil edildi.

— 12 Ekim Kukla yönetimin Khasav-Yurt Belediye Başkanı Saidpasha Umahanov'a yönelik bombalı saldırı düzenlendi. İşgal medyası olayda ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Khasav-Yurt'ta Yujnaya (Güney) caddesinin yol kenarına önceden hazırlanan bomba düzeneği kukla Belediye Başkanının araç konvoyunun geçtiği esnada patladı. Kukla polis departmanının raporuna göre, patlama sırasında ölen yada yaralanan olmadı  sadece iki araç hasar gördü ve konvoyuna yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 6 kilogram TNT 'ye eşdeğer patlayıcı kullanıldı.

— 13 Ekim Endirey köyü yakınlarında kukla yönetim MVD-FSB (içişleri bakanlığı özel kuvvetler) silahlı çetesi ile Mücahidler arasında silahlı çatışma yaşandı. Gelen bilgilere göre, 3 Mücahid şehid (insh'Allah) edildi ve 1 kafir ağır yaralandı 1 tanesi öldürüldü. Kafir kaynakları çatışmanın akşam 16.00 civarında başladığını ve saat 19.30 civarında Mücahidlerin havadan ve karadan topçu atışları ile şehid (insh'Allah) edildiğini rapor etti.

— 13 Ekim Şamilkale (eski Makhackale) Yaranskogo caddesi üzerinde 11 yerel Müslüman tutuklandı ve Militan ilan edildi. İddiaya göre 3 ayrı adrese baskın yapıldı ve evlerde bomba, silah mühimmatı bulundu, ancak detayları bildirilmedi. Kuklaların iddialarına göre baskın yapılan evlerden birinde 3 kişi bloke edildi ve teslim olmazlar ise silahlı çatışma çıkabilir.

— 13 Ekim  Kumtarkale bölgesi Uchakent köyünde 1952 doğumlu imam İsmail Hadjiev gece 21.30 civarında silahlı 3 kişi tarafından öldürüldü. Selefi bir imam olarak bilinen Hadjiev gençlere Kur'an öğrenmeleri için eğitim veriyor aynı zamanda çevresinde geleneksel dua yöntemleri ile şifacı (yada cinci)  hoca olarak biliniyordu.

— 14 Ekim Azerbaycan ile Dağıstan'nın güney sınırı civarında 4.3 şiddetinde bir debrem meydana geldi. Yerel saat ile 14.14 civarı meydana gelen debrem,  Şamilkale (eski Makhackale), Derbent ve Temir-Han-Şura (eski Buinaksk) ta hissedildi. Can ve mal kayıpları hakkında detaylar belli değil.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.