Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , » İstihbaratçıların Çeçenistan Oyunu!

İstihbaratçıların Çeçenistan Oyunu!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 21 Ekim 2012 Pazar | 15:35


2011 yılında ABD’nin Kafkasya Emirliği’ni terör(!) listesine almasının ardından akıllara “Amerika Çeçenistan’da neyin peşinde?” sorusu geldi.

Amerika (CIA) ve Türkiye (MİT) istihbarat servisleri, Rusya (FSB) istihbaratıyla, ilk olarak Cevher Dudayev’in şehid edilmesi olayında iş birliği yapmıştı. Dudayev’e verilen "İmmersant" uydu telefonu Amerikan merkezli olarak uydudan sürekli takip ediliyor ve gelen verilen MİT aracılığı ile FSB’ye ulaştırılıyordu. FSB’de bu bilgileri kullanarak Dudayev’i şehid edecek olan operasyonun düğmesine basıyordu.

Peki Amerika neden Kafkasya Emirliği’ni terör listesine aldı? Amerika'nın, dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervlerinden birine sahip olan Çeçenistan’da yeni bir çıkarı mı var? Yoksa Bakü üzerinden Avrupa’ya gidecek olan doğalgaz hattına yeni bir ortak mı çıkacak?

Tüm bu soruların cevabı hiç şüphesiz kısa süre içinde ortaya çıkacaktır. İsterseniz gelin istihbarat servislerine ve Çeçenistan’da oynadıkları oyunların birkaçına göz atalım…

Çeçenistan’da ve Kafkasya’da hali hazırda faaliyet gösteren ve göstermiş olan istihbarat servisleri:

1) FSB (Rusya)
2) CIA (Amerika)
3) MOSSAD (İsrail)
4) Çin İstihbaratı (Çin)
5) Azeri İstihbaratı (Azerbaycan)
6) MİT (Türkiye)
7) Gürcü İstihbaratı (Gürcistan)

Bu istihbarat servislerinin yaptığı bazı çalışmalar:

1) 1996 yılında Cevher Dudayev’in şehid edilmesi. Bu olayda CIA, FSB ve azda olsa MİT rol oynadı. Günümüzde de dünya’nın farklı coğrafyalarındaki Çeçenlerin hunharca öldürülmesi, FSB ve CIA’in büyük bir ortaklık içerisinde olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Bu bağlamda iddia edildiği gibi Necmettin Erbakan’ın, Dudayev’in şehid edilmesiyle hiçbir alakası olmadığını hatırlatmak isterim zira olay 1996 yılının Nisan ayında meydana geldi fakat Erbakan 1996 yılının Haziran ayında Başbakan oldu. Hal böyleyken Erbakan ve dolayısı ile İHH başkanı Bülent Yıldırım hakkında ortaya atılan tüm iddialar yalandır!

2) 2011 yılının Nisan ayında şehid düşen, mücahidlerin kendisine “Dede” diye hitap ettiği Çeçen Komutan Supyan Abdullayev'in bir konuşmasında vurguladığı ifadesine göre "Amerikalılar uydu araçlarıyla Rusya ordusuna yardım ediyor."

Bu arada Komutan Supyan ve 16 mücahidin şehid edildiği olayda, bombardıman yapan Rus jetlerine verilen koordinatların bu uydular aracılığıyla ulaştırıldığı iddia edilmişti.

3) Mossad! Siyonist Yahudiler'in Çeçenistan'a ilgisi doksanlı yılların başlarına kadar uzamaktadır. Şehid lider Abdulhalim Sadullayev'e bağlı mücahidlerin 2008 yılında öldürdüğü 2 Rus askerinin üzerinden İsrail kimliği çıkması bu iddia kanıtlar niteliktedir.

Ayrıca 1999 yılında Grozni’de bulunan tüm Yahudilerin bir gün içinde Çeçenistan’ı terk etmesi ve sonraki gün Rus bombardımanında 90 bin sivilin öldürülmesi MOSSAD ve FSB işbirliğini gözler önüne seriyor. Bu arada öldürülen bazı Çeçen sivillerin sırtlarına Rambo bıçaklarıyla "Davut yıldızı" çizilmesi de gayet manidardır!

4) Çin istihbaratının Kafkasya Emirliği silahlı hareketine bağlı mücahidlerle alakalı gözlemlerde bulunmak amacıyla Dağıstan'da bulunduğunu söyleyebiliriz. Çin istihbaratı, Doğu Türkistan’da başlaması muhtemel olan silahlı cihad hareketine Çeçen ve Kafkas savaşçıların el atmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Afganistan, Pakistan, Irak ve Suriye'deki direniş saflarında onlarca Çeçen ve Kafkasyalı savaşçının olduğunu göz önünde bulundurursak Çin'in neden endişelendiğini daha iyi anlarız.

5) Azeri istihbaratı Çeçen-Kafkas Cihadı'nı Azerbaycan’a taşıma girişiminde bulunmasından şüphelenilen Dağıstan Vilayeti Genel Komutanı Emir Abdulmecid'i birkaç yıl önce Rus istihbaratıyla ortak düzenlediği bir operasyonda şehid etmişti. Bu operasyonda ölen bazı askerlerin üzerinden Azeri kimliği çıktığı belirtiliyor. Bu bağlamda mürted Azerbaycan yönetiminin İsrail ile son yıllarda sıkı ilişkilere girdiği hatırlatmak isterim.

6) Pakistan istihbaratı 2011 yılında Dağıstan ve Çeçenistan uyruklu sivilleri Pakistan’da sokak ortasında katletmişti. Bu sivillerin çoğu kadındı ve Kafkasyalı mücahid eşleri olduğu belirtilmişti. Bu katliamda ise FSB ve Pakistan işbirliği gün yüzüne çıkmıştır.

7) Zelimhan Yandarbiyev’in Katar’da şehid edilmesinde FSB ve Katar istihbaratının payı çok büyüktür. Zira aracın altına bomba yerleştirmek ve bombayı aktif hale getirmek masa başında yapılacak bir değildir.

8) Şamil Basayev'in şehid olması olayında CIA VE FSB işbirliği vardır! Irak savaşı başladıktan sonra özellikle Felluce ve çevresinde birçok Çeçen-Kafkas savaşçısı görülmeye başlamıştı. Bu sebeple aralarında çok sıkı bir ilişki oluşan Kafkasyalı ve Iraklı mücahidler bir anlaşma yaptı.

Anlaşmaya göre eski Irak lideri Saddam Hüseyin zamanından kalan füzelerin ciddi bir kısmı Türkiye üzerinden Gürcistan’a, oradan da Çeçenistan’a gönderilecek ve Şamil Basayev’in Rusya’ya ölümcül darbeler vurması için emrindeki “Riyazus Salihin Şehidler Tugayına” ulaştırılacaktı.

Fakat Iraklı mücahidlerin içinde yer alan münafık ajanlar bu çalışmayı ülkedeki işgalci Amerikan birliklerine ulaştırmış, onlarda CIA aracılığı ile FSB’ye bildirmişti. FSB’de Moskova’daki G-8 zirvesini basmayı planlayan Şamil Basayev’in aracına yine bir münafık aracılığıyla bomba yerleştirerek onu şehid etmişti.

* * *

Bugün Kuzey Kafkasya dağlarında Allah’ın dinin yücelmesi için verilen mücadelenin, bütün küresel engelleme faaliyetlerine rağmen nasıl da başı dik bir şekilde devam ettiğine şahid oluyoruz. Zorba düzenler küresel çapta kendiliğinden zuhur eden direniş hareketlerini engellemeye çalışsa da şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır.

Abdulkadir Polat
Kaynak: anadoluhaberim

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.